bezár
 

film

2021. 06. 14.
Magyar film kapott fődíjat New Yorkban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyar film kapott fődíjat New Yorkban Szajki Péter Most van most című filmjét összesen öt díjjal jutalmazták a New York Film Awards-on. A fődíj mellett a filmnek ítélték a legjobb romantikus komédia és a legjobb eredeti történet díjait. Tompos Kátya kapta a legjobb női főszereplő díját, míg Lovas Rozi a legjobb női mellékszereplői díjat.

A Most van most című dramedyt Bulgáriába is meghívták a júliusban zajló Comedy Europe Film Festival programjába. A film 2020 szeptemberében pedig részt vett a Love International Film Festivalon Los Angelesben, ahol Mohai Tamás a legjobb férfi főszereplő díját kapta meg. A film egy szökött menyasszony (Tompos Kátya) egynapos utazását meséli el egy humoros road movie keretei között.

A filmben olyan remek színészek tűnnek fel a főszereplők mellett, mint Scherer Péter, Básti Juli, Zrínyi Gál Vince, Elek Ferenc és Kovács Lehel. A film forgatókönyvét Szajki-Vörös Adél és a rendező közösen írták, operatőre Domokos Balázs volt. A filmet a ZLS Productions készítette a Sparks együttműködésével, forgalmazója a Romis Mozi. Főbb producerei: Kutyik Gábor, Szajki Péter, Romwalter Judit, Gulácsi Loránd, Adam Cobler, Szajki-Vörös Adél, Szűcs Dóra, Králik Samu Péter, Marencsák Kitty, Neuberger Zoltán, Bácskai László és Szoboszlai Gergely.

 

A leadben a Most van most egy jelenetképe látható.

Forrás: Szajki Péter

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
Hayao Miyazaki: A fiú és a szürke gém

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés