bezár
 

irodalom

2021. 07. 07.
Online formában rendezik meg az MKE 52. Vándorgyűlését
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Online formában rendezik meg az MKE 52. Vándorgyűlését Nemzedékek szolgálatában: 2020-2021. Kihívás, kreativitás, könyvtár címmel online rendezi meg a Magyar Könyvtárosok Egyesülete (MKE) 52. vándorgyűlését csütörtökön és pénteken.

A Budapesten, az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) és az MKE Pest Megyei Szervezete partnerségével megvalósuló rendezvény minden eseménye követhető lesz a virtuális térben - írták a szervezők az MTI-hez kedden eljuttatott közleményükben.

A vándorgyűlés témaválasztása jelzi, hogy a könyvtárak és a könyvtárosok jelentős értékeket őriznek, amelyeket a változó időkben különféle módon, a technikai lehetőségeket kihasználva igyekeznek megtartani és rendelkezésre bocsátani. A nemzedékek szolgálatának másik vetülete, hogy az egymást követő generációk tudás- és ízlésvilága, érdeklődési köre, felkészültsége folyamatosan változik, amire rugalmasan kell reflektálnia a könyvtári szolgáltatásoknak. Ez tapasztalható volt az elmúlt másfél évben, amikor a könyvtárak új szerepben jelentek meg, és számos innovatív szolgáltatást indítottak - áll a közleményben.

Az MKE 52. Vándorgyűlésén a külföldi vendégekkel és a határon túli magyar kollégákkal együtt csaknem hétszáz szakember vesz részt a szakma minden területéről. A kétnapos programsorozat nyitónapján többek között előadást tart Glória Pérez-Salmerón, a Könyvtári Egyesületek és Szervezetek Nemzetközi Szövetsége (IFLA) korábbi elnöke és Rózsa Dávid, az OSZK főigazgatója.

A rendezvényen csaknem száz szakmai előadással, workshoppal várják a szervezők a résztvevőket a legaktuálisabb és legfontosabb könyvtárszakmai kérdéskörökben, kiegészítve számos érdekes kulturális és szabadidős programmal - áll a közleményben.

A konferencián díjakat, kitüntetéseket is átadnak, köztük a Fitz József-könyvdíjat, a Magyar Könyvtárosok Egyesülete-emlékérmet, Az Év Fiatal Könyvtárosa-díjat, a Füzéki István-emlékérmet és a Kertész Gyula-díjat.

A vándorgyűlés minden programján ingyenesen vehetnek részt az érdeklődők, de a részvétel regisztrációhoz kötött.

A rendezvény fő támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap. További információ a programokról a https://vandorgyules.oszk.hu címen érhető el.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Arra összpontosít, hogy tisztességes mondatokat állítson elő Arra összpontosít, hogy tisztességes mondatokat állítson elő
Beszélgetés Kutasy Mercédesz műfordítóval
irodalom

Sosem hal már meg Sosem hal már meg
Brandon Hackett novellája a Prae spekulatív fikció témájú lapszámából
irodalom

47° 47′ 40″N 19° 02′ 05″E 47° 47′ 40″N 19° 02′ 05″E
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 6. nap

Más művészeti ágakról

Interjú Madaras Gergellyel a siker feltételeiről, a karmesteri hivatásról és célokról
art&design

Fekete-lyukba szervezett turistaút Fekete-lyukba szervezett turistaút
A DOOM című kiállítás a Horizont Galériában
színház

A színházi nevelés felelőssége A színházi nevelés felelőssége
Ahogy teccik a Gyulai Shakespeare Fesztiválon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés