bezár
 

zene

2021. 07. 08.
Óbudai ZeneZug Fesztivál hétvégén a Budapesti Vonósokkal
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Óbudai ZeneZug Fesztivál hétvégén a Budapesti Vonósokkal Immár harmadik alkalommal rendezik meg az Óbudai ZeneZug Fesztivált a Budapesti Vonósokkal. Az Óbudai Társaskör nyitóeseménye péntektől vasárnapig tart, a zenei programok mellett színházi előadást is láthatnak az érdeklődők.

A Botvay Károly gordonkaművész, valamint Pilz János koncertmester művészeti vezetésével működő Budapesti Vonósok célja, hogy az országos versenyeket nyert zeneiskolás korosztályt már fiatalon megismertesse a közönséggel. A július 9-i nyitókoncert róluk szól a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége és a Budapesti Vonósok közös rendezésében - közölte az együttes az MTI-vel.

Mint írták, az estét záró Zegzugos zenei utazáson a zenekar művészei különböző zenetörténeti korszakokból válogatott kamaraműveket megszólaltatva kalauzolják végig a Társaskör termein a hallgatóságot, közben izgalmas részleteket árulnak el a művek keletkezéséről.

Zenezug

Másnap, július 10-én improvizációs színházi előadást tartanak a Momentán Társulat előadásában, ezt követően a fesztivál házigazdája, Bolla Milán Farkas Gábor zongoraművésszel beszélget, aki a 18 órakor kezdődő koncert szólistája lesz. Beethoven és Dvorák zenéje után a napot a Szakcsi Trió kerti dzsesszkoncertje zárja, ehhez a móri Csetvei Pincészet válogatott borait lehet megkóstolni.

A zárónapon, július 11-én délután a gyerekeké a főszerep: 16 órától a közönség együtt játszhat, énekelhet és rajzfilmzenét alkothat a zenekarral Bognár Szabolcs énekművész közreműködésével és Lakner Tamás vezetésével. Este, 18 órától a Budapesti Vonósok és Eredics Salamon közös műsora európai örökségünk egy szeletét mutatja meg, amely ívet rajzol Itáliától a Balkán-félszigeten át a mai Magyarországig és Erdélyig. Idén is zenés Kerti Mulatság zárja a fesztivált, az esti koncert vendégeit egy pohár borral és harapnivalóval várja a zenekar.

Az Óbudai Társaskör kertjében a fesztivál ideje alatt a Magyar Orchidea Társaság orchideakiállítása tekinthető meg. A programokkal kapcsolatos bővebb információ a Budapesti Vonósok honlapján érhető el.

Képek forrása: Budapesti Vonósok/Budapest Strings Facebook oldala

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Madaras Gergellyel a siker feltételeiről, a karmesteri hivatásról és célokról
lemezismertető
Interjú Harcsa Veronikával művészi elköteleződésről, érvényesülésről, önkifejezésről
A zenei paródia esztétikai problémái a 18. századi vokális zenében

Más művészeti ágakról

színház

Mindig bennem volt a játék szeretete Mindig bennem volt a játék szeretete
Interjú Szabó K. Istvánnal marosvásárhelyi tanulmányairól, külföldön szerzett rendezői tapasztalatairól és további terveiről
irodalom

Termőtestek Termőtestek
Sepsi László regényrészlete a Prae spekulatív fikció témájú számából
színház

Szól bennünk a világ Szól bennünk a világ
Háy János Elem című darabja a Szkénében


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés