bezár
 

zene

2021. 07. 26.
Altalena Zenei Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Altalena Zenei Fesztivál Magyar és francia szerzők, klasszikus, jazz, folk, és zenei színház várja az érdeklődőket Telkin augusztus 5-11. között a Kodolányi János Közösségi Házban.

Az Altalena szó jelentése olaszul mérleghinta, mely az egyensúly szimbólumaként utal mindarra, amit képvisel a fesztivál: a szimbiózis megteremtésére előadó és közönség, tanárok és diákok, vagy akár a hagyománytisztelet és az újdonságra való nyitottság között. Az Altalena egy közös eszmét, magas színvonalú értéket közvetít a publikum számára hagyományteremtő szándékkal. A közönség bevonásának újszerű megoldásait alkalmazva közelebb hozzák a zenét és a hozzá kapcsolódó művészeti ágazatokat hallgatóikhoz, teret engedve a tudományos megközelítéseknek, ismeretterjesztő tartalmaknak is.

A programsorozat hét napig tart, ahol különféle eseményeken lehet részt venni, így minden érdeklődő megtalálhatja magának a legkedvezőbb programot. Ha valaki szeretne kicsit lazítani, és közelebb kerülni önmagához, akkor reggelente jógával, vagy mindfulness gyakorlatokkal kezdhet. Estefelé izgalmasabbnál izgalmasabb kerekasztal beszélgetéseket lehet hallgatni. Augusztus 5-én Wagner Sára és a Ránki házaspár várja a vendégeket, augusztus 7-én pedig Mácsai János, Berecz Mihály és Balog Alexandra.

Ugyanakkor különböző koncerteknek és esteknek is helyet ad a fesztivál: ilyen Mácsai Pál és Huzella János Villon ballada estje, vagy Agócs Gergely mesemondó estje. De fellép Berecz András és Berecz István, Fejérvári Zoltán és Varga István, és jazz estet tart a Szalóky Group és Hebenstreit Máté.

További információk a fesztivál oldalán elérhetők.

Forrás: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-altalena-zenei-fesztival.html és https://www.altalena.eu/hu/altalena-zenei-fesztival-2021/

Kép forrása: https://www.altalena.eu/hu/altalena-zenei-fesztival-2021/

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

lemezismertető
zene

Ha beoltottak, mehetsz koncertre, Izraelben
Tel Avivban szabadtéri koncertet szerveznek a Covid-19 ellen beoltottaknak
Háttérinterjú Csonka Andrással, a Zeneakadémia programigazgatójával versenyekről, művészeti ügynökségekről, a koncerttermek működéséről

Más művészeti ágakról

irodalom

Mi az erő, amit könyvnek hívnak? Mi az erő, amit könyvnek hívnak?
Ferencz Mónika, Nagy Hajnal Csilla és Érsek-Obádovics Mercédesz kötetbemutatója
Bemutatták K. Horváth Zsolt új kötetét, A bundátlan Vénuszt, Prae Kiadó, 2021
irodalom

Csak az irodalom segíthet Csak az irodalom segíthet
Bemutatták A ránk bízott kert. Ökoköltészet – világirodalmi antológiát, Prae Kiadó, 2021
Lázár Bence András: Kávé, tejjel című könyv kötetbemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés