bezár
 

zene

2021. 07. 26.
Altalena Zenei Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Altalena Zenei Fesztivál Magyar és francia szerzők, klasszikus, jazz, folk, és zenei színház várja az érdeklődőket Telkin augusztus 5-11. között a Kodolányi János Közösségi Házban.

Az Altalena szó jelentése olaszul mérleghinta, mely az egyensúly szimbólumaként utal mindarra, amit képvisel a fesztivál: a szimbiózis megteremtésére előadó és közönség, tanárok és diákok, vagy akár a hagyománytisztelet és az újdonságra való nyitottság között. Az Altalena egy közös eszmét, magas színvonalú értéket közvetít a publikum számára hagyományteremtő szándékkal. A közönség bevonásának újszerű megoldásait alkalmazva közelebb hozzák a zenét és a hozzá kapcsolódó művészeti ágazatokat hallgatóikhoz, teret engedve a tudományos megközelítéseknek, ismeretterjesztő tartalmaknak is.

A programsorozat hét napig tart, ahol különféle eseményeken lehet részt venni, így minden érdeklődő megtalálhatja magának a legkedvezőbb programot. Ha valaki szeretne kicsit lazítani, és közelebb kerülni önmagához, akkor reggelente jógával, vagy mindfulness gyakorlatokkal kezdhet. Estefelé izgalmasabbnál izgalmasabb kerekasztal beszélgetéseket lehet hallgatni. Augusztus 5-én Wagner Sára és a Ránki házaspár várja a vendégeket, augusztus 7-én pedig Mácsai János, Berecz Mihály és Balog Alexandra.

Ugyanakkor különböző koncerteknek és esteknek is helyet ad a fesztivál: ilyen Mácsai Pál és Huzella János Villon ballada estje, vagy Agócs Gergely mesemondó estje. De fellép Berecz András és Berecz István, Fejérvári Zoltán és Varga István, és jazz estet tart a Szalóky Group és Hebenstreit Máté.

További információk a fesztivál oldalán elérhetők.

Forrás: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-altalena-zenei-fesztival.html és https://www.altalena.eu/hu/altalena-zenei-fesztival-2021/

Kép forrása: https://www.altalena.eu/hu/altalena-zenei-fesztival-2021/

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban

Más művészeti ágakról

Alex Garland: Polgárháború
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés