bezár
 

film

2021. 07. 29.
Farkas Ágnes Anna vizsgafilmje nyerte a TIFF helyi versenyének fődíját
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Farkas Ágnes Anna vizsgafilmje nyerte a TIFF helyi versenyének fődíját Farkas Ágnes Anna „Játsszuk tovább” című, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen (EMTE) készített vizsgafilmje nyerte a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) helyi versenyének fődíját.

A díjakat a Bánffy-palota udvarán adták át a döntőbe jutott alkotások vetítése után. A helyi filmek versenyére benevezett 34 alkotás közül a zsűri hetet válogatott be a végső versenyprogramba, közülük három a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem filmszakos hallgatóinak alkotása, Farkas Ágnes Anna mellett Polacsek Zsófia és Frunza Roland vizsgafilmje is a legjobb hét közé jutott.

A fődíjas alkotást Török Ádám fényképezte, az vezetőtanárok Felméri Cecília, Fekete Ibolya, Gózon Francisco és Blos-Jáni Melinda voltak. A helyi verseny 1500 euróval járó fődíja mellett a győztes film alkotója a Numa Film kolozsvári produkciós iroda felajánlásával 15 ezer eurót használhat fel következő filmjének elkészítéséhez.

A TIFF helyi versenyét tavaly a szintén sapientiás Farkas Boglárka Angéla nyerte az Amit nem vettünk észre című alkotással.

A Kolozsváron szervezett TIFF Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb filmfesztiválja, amely idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját. A július 23. és augusztus 1. között zajló seregszemlén kilenc magyar filmet vetítenek. Idén a spanyol filmművészet áll a TIFF középpontjában.

A négyzetes kép forrása: Játszunk tovább

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Alex Garland: Polgárháború
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés