bezár
 

zene

2021. 07. 30.
Debütál a Debreceni Ünnepi Játékok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Debütál a Debreceni Ünnepi Játékok Első alkalommal rendezik meg a Debreceni Ünnepi Játékokat. A vadonatúj programsorozaton a klasszikus zene, a színház és az opera egyaránt helyet kapnak. A rendezvény augusztus 10-20. között várja az érdeklődőket – írja a papageno.hu.

A Co-Opera mint főszervező évek óta szorosan együttműködik a debreceni kulturális élettel, így a produkciók egy része a helyi intézmények, a Kodály Filharmónia Debrecen, a Csokonai Színház együttműködésével jön létre. A Régi Városháza hangulatos kertjében például esti koncerteket szerveznek, a Főtéren pedig több monumentális produkció is lesz.

A tíznapos eseménysorozat programjai között szerepel például Bartók Béla Kékszakállú herceg várának szcenírozott operakoncertje, Erkel Ferenc Bánk bán történelmi operája, illetve fellép Boncsér Gergely önálló dalestjével, és hallható lesz a 100 közreműködőt felvonultató Hungarikum Gálakoncertje is.

A fesztivál a népzene, az operett, az opera és a magyar nóta köré épülve, sztárfellépőkkel vezeti végig a hallgatókat a több mint ezeréves zenei hagyományainkon. A színpadokon olyan szakmai elismerésekkel és díjakkal büszkélkedő kiválóságokkal is találkozhat a közönség, mint Rost Andrea operaénekesnő, a Jávorkai Brothers hegedűn és csellón játszó duó, vagy a Bánk bán főszerepében fellépő Molnár Levente.

Vadász Dániel fesztiváligazgató reméli, hogy hosszú távon a régió mértékadó nyári kulturális eseménysorozatává válik a Debreceni Ünnepi Játékok. Kinyílik egy olyan zenei és színházi világ, mellyel a magyar kulturális életen túl, a régió kultúrája is gazdagodni fog évről évre. A cél az, hogy a Kárpát-medencei szereplőket összefogó fesztivállal olyan összművészeti központ alakuljon ki, amely a nyugati képviselőket is bevonva nemzetközi színtűvé emelkedik, mindazonáltal megismertetné a sajátos, helyi kulturális értékeket.

A fesztiválról további információ ezen a linken elérhető.

A négyzetes kép forrása: Debreceni Ünnepi Játékok

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Háttérinterjú Csonka Andrással, a Zeneakadémia programigazgatójával versenyekről, művészeti ügynökségekről, a koncerttermek működéséről
Interjú Harcsa Veronikával művészi elköteleződésről, érvényesülésről, önkifejezésről
zene

Egy üres szoba megtöltése Egy üres szoba megtöltése
Magánbeszélgetés Király Ernő avantgárd zeneszerzővel* (születésének 102ik, halálának 14ik évében)
Interjú Boldoczki Gáborral pályakezdésről, menedzsmentről, a művészi felelősségvállalásról

Más művészeti ágakról

színház

Szürreális találkozás báb és ember között Szürreális találkozás báb és ember között
Bunrakuról, óriásokról és marionettről
irodalom

Csak az irodalom segíthet Csak az irodalom segíthet
Bemutatták A ránk bízott kert. Ökoköltészet – világirodalmi antológiát, Prae Kiadó, 2021
irodalom

A hétköznapok esztétikája és a fantasztikus irodalom A hétköznapok esztétikája és a fantasztikus irodalom
Beszélgetés Keserű József új monográfiájáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés