bezár
 

zene

2021. 07. 30.
Debütál a Debreceni Ünnepi Játékok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Debütál a Debreceni Ünnepi Játékok Első alkalommal rendezik meg a Debreceni Ünnepi Játékokat. A vadonatúj programsorozaton a klasszikus zene, a színház és az opera egyaránt helyet kapnak. A rendezvény augusztus 10-20. között várja az érdeklődőket – írja a papageno.hu.

A Co-Opera mint főszervező évek óta szorosan együttműködik a debreceni kulturális élettel, így a produkciók egy része a helyi intézmények, a Kodály Filharmónia Debrecen, a Csokonai Színház együttműködésével jön létre. A Régi Városháza hangulatos kertjében például esti koncerteket szerveznek, a Főtéren pedig több monumentális produkció is lesz.

A tíznapos eseménysorozat programjai között szerepel például Bartók Béla Kékszakállú herceg várának szcenírozott operakoncertje, Erkel Ferenc Bánk bán történelmi operája, illetve fellép Boncsér Gergely önálló dalestjével, és hallható lesz a 100 közreműködőt felvonultató Hungarikum Gálakoncertje is.

A fesztivál a népzene, az operett, az opera és a magyar nóta köré épülve, sztárfellépőkkel vezeti végig a hallgatókat a több mint ezeréves zenei hagyományainkon. A színpadokon olyan szakmai elismerésekkel és díjakkal büszkélkedő kiválóságokkal is találkozhat a közönség, mint Rost Andrea operaénekesnő, a Jávorkai Brothers hegedűn és csellón játszó duó, vagy a Bánk bán főszerepében fellépő Molnár Levente.

Vadász Dániel fesztiváligazgató reméli, hogy hosszú távon a régió mértékadó nyári kulturális eseménysorozatává válik a Debreceni Ünnepi Játékok. Kinyílik egy olyan zenei és színházi világ, mellyel a magyar kulturális életen túl, a régió kultúrája is gazdagodni fog évről évre. A cél az, hogy a Kárpát-medencei szereplőket összefogó fesztivállal olyan összművészeti központ alakuljon ki, amely a nyugati képviselőket is bevonva nemzetközi színtűvé emelkedik, mindazonáltal megismertetné a sajátos, helyi kulturális értékeket.

A fesztiválról további információ ezen a linken elérhető.

A négyzetes kép forrása: Debreceni Ünnepi Játékok

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés