bezár
 

zene

2021. 08. 04.
Ripoff Raskolnikov a Kobuci Kertben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ripoff Raskolnikov a Kobuci Kertben A kelet-európai blues ikonikus képviselője, a Ripoff Raskolnikov Band vendégszerepel augusztus 12-én este nyolc órától a Kobuci Kertben – írja a kobuci.hu.

Ripoff Raskolnikov minden bizonnyal azon kortárs alkotók egyike, akik miatt a kelet-európai blues nemcsak egy hagyományos zenei műfaj, hanem a művészi önkifejezés mindannyiunkat megsebezni vagy éppen felemelni képes, eleven formája is. Ripoff dalszövegei sokszor a költészet közeléből szólalnak meg, muzsikája a nagy példaképek, John Lee Hooker, Tom Waits vagy Blind Willie McTell spirituális erejéből táplálkozik. Sokunk számára felejthetetlen, ahogy megtört magyarsággal (a Muzsikásnak is tisztelegve) az Azt gondoltam, eső esik, pedig a szemem könnyezik című nótát elénekli. A tiszteletbeli magyar bluesman ismételhetetlen művészetét és jelenlétét azonban kommentálni nem, csak megélni érdemes.

A hatályos jogszabályban foglaltak szerint a koncert kizárólag érvényes védettségi igazolvánnyal látogatható. Jegyek a helyszíni jegypénztárban és az online jegyrendszeren keresztül kaphatók.

További információért kattintson a koncert Facebook eseményére.

A négyzetes kép forrása Ripoff Raskolnikov Facebook oldala

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Nils Frahm: Day
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés