bezár
 

irodalom

2021. 08. 11.
Felhívás a Prae műfordító táborban való részvételre
Prae műfordító tábor, Dunabogdány, 2021. október 3–10.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2021-ben is meghirdetjük műfordítói workshopunkat, a Prae műfordító tábort a magyar irodalom külföldi fordítói számára – az egykori József Attila Kör műfordító tábora nyomán.

A tábor célja a kortárs magyar irodalom bemutatása, a külföldi fordítók tájékozódásának megkönnyítése, a műfordítás gyakorlata szemináriumi kereteken belül. A tábor olyan fórum kíván lenni, ahol fordítási és értelmezési kérdések gyakorlati és teoretikus szinten is felvetődnek, valamint a fordítók szerzőikkel személyesen találkozhatnak. Célunk, hogy a tábor színes képet adjon a magyar szellemi életről, elsősorban a kortárs magyar irodalom alkotóiról és alkotásairól, kitekintéssel a magyar irodalom múltjára és hagyományaira is.

Számos író, költő, műfordító, irodalomtörténész és kritikus tart előadást és szemináriumot, olvas fel és beszélget a fordítókkal. Az elmélyült szakmai munkát fordítói szeminárium, műhelyfoglalkozások segítik.

A szemináriumot vezetik: Imreh András és Rácz Péter műfordítók, műfordítóképzők.

Előadást tart a táborban Károlyi Csaba, az Élet és Irodalom főszerkesztő-helyettese (aktuális kortárs magyar könyvek), Szekeres Nikolett, a HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum alapítója (kortárs ifjúsági és young adult irodalom), Szirák Péter irodalomtörténész, a Debreceni Egyetem oktatója (kortárs magyar próza), Szkárosi Endre költő, az ELTE oktatója (műfordítás, költészet). A fordítástámogatási pályázatokat Jeney Zoltán és Pál Dániel Levente, a Petőfi Kulturális Ügynökség munkatársai ismertetik.

Szépíró vendégeink lesznek: Garaczi László, Láng Zsolt, Márton László, Nagy Ildikó Noémi, Szvoren Edina, Tallér Edina, Terék Anna és Totth Benedek.

A tábor helyszíne: Dunabogdány, Herold panzió (2023 Dunabogdány, Kőkereszt dűlő 2.)

A tábor időpontja: 2021. október 3–10.

Jelentkezni a szervezők e-mail-címén lehet: L. Varga Péternél (kultikus@gmail.com), Dúll Katánál (dullkatacska@gmail.com) és Sophia Matteikatnál (sophia.matteikat@yahoo.de). Jelentkezési határidő: 2021. szeptember 15. A jelentkezéshez mellékelni kell: szakmai CV-t, publikációs listát (ha van), valamint egy magyar szépirodalmi mű (vagy annak részlete) idegen nyelvű fordítását legfeljebb 5 oldal terjedelemben. A jelentkezéseket szeptember 20-ig kiértékeljük, és minden pályázót értesítünk.

A táborban való részvétel díja jelképesen 20.000 forint, amelyet sikeres pályázat esetén szeptember 25-ig szükséges befizetni.

Az útiköltséget a résztvevők állják.

Minden jelentkezést szeretettel várnak a szervezők.

 

Budapest, 2021. augusztus 11.

 

Támogató: Petőfi Kulturális Ügynökség, Szépírók Társasága

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél
Weber Kristóf Keringő című regényének bemutatója

Más művészeti ágakról

Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Nils Frahm: Day


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés