bezár
 

színház

2021. 09. 04.
Szerelmek városa címmel tartanak bemutatót a Vígszínházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szerelmek városa címmel tartanak bemutatót a Vígszínházban A Szerelmek városa című zenés darab bemutatójával nyitja meg kapuit újra a közönség előtt a Vígszínház szombaton. Jacques Prévert és Marcel Carné az 1940-es évek Párizsában játszódó filmjéből ifjabb Vidnyánszky Attila rendezésében készült előadás.

A francia költő, Jacques Prévert és Marcel Carné filmrendező a II. világháború borzalmai elől az alkotásba menekült, és egy észak-franciaországi erdőben megírta, majd leforgatta a 20. század egyik legfontosabb filmjét, a Szerelmek városát.

Szkéné színház

A nagy Gatsby című produkció alkotócsapata - ifj. Vidnyánszky Attila rendező, Vecsei H. Miklós író, Kovács Adrián zeneszerző, Mester Dávid karmester és Pater Sparrow díszlettervező - a filmből kiindulva készített színpadi adaptációt.

A Szerelmek városa helyszíne Párizs, ahol művészek, artisták, színészek és arisztokraták élik mindennapjaikat, keresik magukat és a másikat. A történet középpontjában Garance, a gyönyörű színésznő áll, és négy férfi, akik mind őt szeretik: egy pantomimművész, egy színész, egy bűnöző és egy arisztokrata.

Az alkotók célja, hogy létrehozzanak úgy egy ősbemutatót, hogy semmi köze ne legyen a valósághoz, azaz ahhoz a valósághoz, ami olyannyira próbál fojtogatni mindnyájunkat. "Ennek érdekében mindent bevetünk, szó szerint mindent, felforgatva a színházunk összes dolgozóját. Füstben forgunk és közben gyorsöltözünk, vérző színészek fölött zenészek repkednek és húzzák olyan hangosan, de olyan hangosan, hogy a szövegből most aztán tényleg egy szót sem lehet érteni" – mondta ifj. Vidnyánszky Attila, hozzátéve, hogy ellőnek minden jól ismert vígszínházi effektet: járművet, élőkamerát és bámulatos tapsrendet. "Mindezt azért, hogy visszataláljunk Önökhöz, magunkhoz, a színházhoz" - fogalmazott.

Az előadásban Gyöngyösi Zoltán, Radnay Csilla, Wunderlich József, Hegedűs D. Géza, Csapó Attila, Ertl Zsombor, Waskovics Andrea, Hirtling István, Kőszegi Ákos, Balázsovits Edit, Karácsonyi Zoltán, Gados Béla, Bölkény Balázs, Horváth Szabolcs és Dino Benjámin játszik. A produkció jelmeztervezője Cs. Kiss Zsuzsanna, koreográfusa Bakó Gábor.

A négyzetes kép forrása: vigszinhaz.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
színház

Shakespeare: Vízkereszt, vagy bánom is én a József Attila Színházban
John a Latinovitsban

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Nils Frahm: Day


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés