bezár
 

színház

2021. 09. 04.
Szerelmek városa címmel tartanak bemutatót a Vígszínházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szerelmek városa címmel tartanak bemutatót a Vígszínházban A Szerelmek városa című zenés darab bemutatójával nyitja meg kapuit újra a közönség előtt a Vígszínház szombaton. Jacques Prévert és Marcel Carné az 1940-es évek Párizsában játszódó filmjéből ifjabb Vidnyánszky Attila rendezésében készült előadás.

A francia költő, Jacques Prévert és Marcel Carné filmrendező a II. világháború borzalmai elől az alkotásba menekült, és egy észak-franciaországi erdőben megírta, majd leforgatta a 20. század egyik legfontosabb filmjét, a Szerelmek városát.

Szkéné színház

A nagy Gatsby című produkció alkotócsapata - ifj. Vidnyánszky Attila rendező, Vecsei H. Miklós író, Kovács Adrián zeneszerző, Mester Dávid karmester és Pater Sparrow díszlettervező - a filmből kiindulva készített színpadi adaptációt.

A Szerelmek városa helyszíne Párizs, ahol művészek, artisták, színészek és arisztokraták élik mindennapjaikat, keresik magukat és a másikat. A történet középpontjában Garance, a gyönyörű színésznő áll, és négy férfi, akik mind őt szeretik: egy pantomimművész, egy színész, egy bűnöző és egy arisztokrata.

Az alkotók célja, hogy létrehozzanak úgy egy ősbemutatót, hogy semmi köze ne legyen a valósághoz, azaz ahhoz a valósághoz, ami olyannyira próbál fojtogatni mindnyájunkat. "Ennek érdekében mindent bevetünk, szó szerint mindent, felforgatva a színházunk összes dolgozóját. Füstben forgunk és közben gyorsöltözünk, vérző színészek fölött zenészek repkednek és húzzák olyan hangosan, de olyan hangosan, hogy a szövegből most aztán tényleg egy szót sem lehet érteni" – mondta ifj. Vidnyánszky Attila, hozzátéve, hogy ellőnek minden jól ismert vígszínházi effektet: járművet, élőkamerát és bámulatos tapsrendet. "Mindezt azért, hogy visszataláljunk Önökhöz, magunkhoz, a színházhoz" - fogalmazott.

Az előadásban Gyöngyösi Zoltán, Radnay Csilla, Wunderlich József, Hegedűs D. Géza, Csapó Attila, Ertl Zsombor, Waskovics Andrea, Hirtling István, Kőszegi Ákos, Balázsovits Edit, Karácsonyi Zoltán, Gados Béla, Bölkény Balázs, Horváth Szabolcs és Dino Benjámin játszik. A produkció jelmeztervezője Cs. Kiss Zsuzsanna, koreográfusa Bakó Gábor.

A négyzetes kép forrása: vigszinhaz.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Ítélkezés nélkül Ítélkezés nélkül
Az AlkalMáté Trupp Jordán Adél című előadásáról
színház

A gazember, a zsidó és a gyenge király A gazember, a zsidó és a gyenge király
Három újabb Shakespeare-dráma a Webszínház előadásában
színház

A színházi nevelés felelőssége A színházi nevelés felelőssége
Ahogy teccik a Gyulai Shakespeare Fesztiválon
színház

Szól bennünk a világ Szól bennünk a világ
Háy János Elem című darabja a Szkénében

Más művészeti ágakról

art&design

Az üzemanyag a kreativitás legyen Az üzemanyag a kreativitás legyen
Interjú Szauder Dávid médiaművésszel karrierépítésről, a berlini művészvilágról, online jelenlétről és motivációkról
Horváth Florencia felolvasóestje a Három Szerb Kávéházban
gyerek

Hátha találunk megoldást Hátha találunk megoldást
Interjú a SQUAD – A banda - drogprevenciós tinimusical író-rendezőjével, Janik Lászlóval


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés