bezár
 

art&design

2021. 09. 05.
Horizont - a MAOE kiállítása a szegedi Reök-palotában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Horizont - a MAOE kiállítása a szegedi Reök-palotában Horizont címmel a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE) több mint hatszáz tagjának alkotásaiból nyílt a hazai kortárs képzőművészeti törekvéseket bemutató reprezentatív tárlat szombaton a szegedi Reök-palotában.

Barnák László, a Regionális Összművészeti Központot is fenntartó Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója megnyitó beszédében felidézte, a MAOE immár hetedik alkalommal rendezett "szalon jellegű" tematikus kiállítást tagjainak, a Reök-palota pedig harmadszor ad otthont a nagyszabású sorozatnak: 2017-ben a Káosz és Rend, 2019-ben a Dimenziók című tárlatot láthatta Szegeden a közönség.

Az idei kiállítás a szakma széles rétegét megmozgatja: a legfiatalabb alkotóktól a középgeneráción át az idősebbekig valamennyi korosztály képviselteti magát. Így lehetőség nyílik a kortárs magyar vizuális művészetben megjelenő sokféle művészi szándék és kifejezési forma megismerésére, párhuzamba állítására.

Egyebek mellett a festészet, a szobrászat, a grafika és a kerámia műfajában jeleskedő művészek is bemutatkoznak a kiállításon, ahol ezúttal is - a művek sokaságában vizuális rendet teremtő - azonos méretű digitális nyomatokkal találkozhatnak november közepéig az érdeklődők. A tárlat megnyitóján harminc művész részesült szakmai elismerésben.

A szecessziós palota valamennyi bemutatóterét elfoglaló kiállításhoz Találkozások címmel egy csupán vasárnapig látható szabadtéri tárlat is kapcsolódik. A Magyar Ede téren felállított vándorkiállítás nem csupán vizuális élmény, de egyben tiszteletadás is az egészségügyben és a járvány elleni küzdelem egyéb területein dolgozók áldozatos munkája előtt.

Sárkány Győző grafikusművész, a MAOE alelnöke elmondta, a tárlat a szervezet által két évvel ezelőtt rendezett szegedi, Dimenzió című tárlat anyagának nagy méretű laminált reprodukcióit öleli fel, tizenkét színes dobozba rendezve.

A szegedi tárlat után, október 8-tól Budapesten, a Hősök terén mutatják be a vándorkiállítást egy másik anyaggal a közönségnek, majd a digitális nyomatokat az egészségügy intézményei számára, a meseillusztrációkat pedig gyermekkórházaknak ajánlják fel.

A négyzetes kép forrása: reok.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Seregi Tamás: Jövőbe szédülő lendülettel, Prae Kiadó, 2021
art&design

Mágikus önbeállítás Mágikus önbeállítás
Galántai: 80. Riport a kapcsolati hálóról, A jövő emlékei című kiállításról és az Artpoolról az intézet kurátorával, László Zsuzsával
art&design

A köztes térben létezni A köztes térben létezni
Interjú Szegedi-Varga Zsuzsannával pályakezdésről, kortársakról és saját projektekről

Más művészeti ágakról

irodalom

Mi az erő, amit könyvnek hívnak? Mi az erő, amit könyvnek hívnak?
Ferencz Mónika, Nagy Hajnal Csilla és Érsek-Obádovics Mercédesz kötetbemutatója
A Kiss Llászló +4 pécsi koncertje
Láng Orsolya: Személyes okok, Prae Kiadó, 2021
irodalom

A hétköznapok esztétikája és a fantasztikus irodalom A hétköznapok esztétikája és a fantasztikus irodalom
Beszélgetés Keserű József új monográfiájáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés