bezár
 

színház

2021. 09. 08.
Korábban bemutatásra szánt darabokkal indul az évad a Vörösmarty Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Korábban bemutatásra szánt darabokkal indul az évad a Vörösmarty Színházban Korábban bemutatásra szánt darabokkal indul a 2021/22-es évad a székesfehérvári Vörösmarty Színházban: a Fame - A hírnév ára című musicalt az egészségügyi dolgozók már láthatták nyáron, szeptembertől pedig a nagyközönség is megnézheti, csakúgy, mint Az ember tragédiája II.-t, amelyet még nem tudtak bemutatni.

A hétfői évadnyitó társulati ülésen Szikora János igazgató elmondta, hogy október elején a Diótörőcske című színdarabot is bemutatják, amelyet Csukás István kimondottan a Vörösmarty Színháznak írt.

Szkéné színház

A Don Quijote de la Mancha című komédiát és Agatha Christie Egérfogó című krimijét novemberben láthatja először a közönség, majd a Boeing Boeing című komédia nagyszínházi bemutatója következik, a második félévben pedig Az öreg hölgy látogatása és a Szentivánéji álom kerül műsorra.

A Kozák András Stúdióban Werner Schwab Pisztácia és mogyoró című drámája, valamint Szakonyi Károly Adáshiba című darabja lesz megtekinthető.

A Pelikán Fészekben Háy János A cégvezető című regényéből készült monodrámát, Hadar Galron Mikve című drámáját, Arany János Toldi című verses költeményének színházi adaptációját, valamint Ljudmila Ulickaja Odaadó hívetek, Surik című regényének színhpadi változatát mutatják be.

A Pelikán Fészekről szólva Szikora János közölte: megújult a mobil nézőtér, az előcsarnok és a galéria, az épület hang- és hőszigetelést kapott, és a fénytechnika is új.

Cser-Palkovics András polgármester szerint másfél év hiányérzet van az emberekben a járvány és a színház zárvatartása miatt. Reményét fejezte ki, hogy ezúttal már nem kell hetekre, hónapokra leállni az előadásokkal. Jelezte, hogy a színház működése zavartalan, a fejlesztési terv sem csorbul.

A négyzetes kép forrása: Vörösmarty Színház

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
színház

Shakespeare: Vízkereszt, vagy bánom is én a József Attila Színházban
John a Latinovitsban

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Csáki László: Kék Pelikan
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés