bezár
 

zene

2021. 09. 09.
Mozart-művekkel kezdi évadát az Anima Musicae Kamarazenekar
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mozart-művekkel kezdi évadát az Anima Musicae Kamarazenekar Rolla János Kossuth-díjas hegedűművésszel és Mozart-művekkel indítja évadát az Anima Musicae Kamarazenekar csütörtökön a budapesti Nádor Teremben.

A Vendégségben az Animánál című sorozat nyitóestjén Rolla János Kossuth-díjas hegedűművész lesz az együttes vezetője, aki az alkalomra Mozart kedvelt és kevésbé ismert műveiből válogatott.

Az Anima Musicae és Rolla János kapcsolata a fiatal zenekar születéséig nyúlik vissza. G. Horváth László, az együttes művészeti vezetője ugyanis Rolla János hatására, a Liszt Ferenc Kamarazenekar példájára alapította meg társaival 2010-ben vonós kamarazenekarát. Az azóta számos hazai és nemzetközi sikert elért Anima Musicae mindmáig lelkesen dolgozik együtt évente több alkalommal a kamarazene mesterével.

A generációk találkozásának, a magyar kamarazenekari hagyomány továbbélésének lehet tanúja a közönség a következő koncerten is, hiszen Rolla János ennek a tradíciónak a leghitelesebb tolmácsolója. Alapító tagként részt vett a Liszt Ferenc Kamarazenekar létrehozásában, 1979-től pedig mintegy negyven évig állt az együttes élén mint művészeti vezető.

A sorozat további állomásainak vendége lesz Oláh Vilmos, Alexandre Dimcevski, Kováts Péter és Kalló Zsolt hegedűművészek, valamint Érdi Tamás zongoraművész és Csordás Klára énekművész.

A négyzetes kép forrása: Anima Musicae Kamarazenekar

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Csáki László: Kék Pelikan


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés