bezár
 

színház

2021. 09. 12.
Szakács Györgyi jelmeztervező a Jó kérdés első vendége
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szakács Györgyi jelmeztervező a Jó kérdés első vendége Szakács Györgyi jelmeztervező a Magyar Színházi Társaság Jó kérdés című beszélgetéssorozatának első vendége hétfőn a Katona József Színházban.

Az eseményen a jelmeztervező pályájának fontos állomásait Ascher Tamás rendezővel és Szlávik István díszlettervezővel idézik fel, és szó esik Szakács Györgyi legfrissebb munkáiról is.

Szkéné színház

Szakács Györgyi a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán szerzett diplomát 1974-ben. 1975 óta találkozhatnak a nézők nevével a színlapokon. Pályája során csaknem félszáz mozi- és tévéfilm, mintegy félezer színházi bemutató ruháit álmodta meg. A napfény íze című film jelmeztervezéséért Genie-díjra jelölték. Jászai Mari-díjat 1986-ban, Kossuth-díjat 1998-ban, Hevesi Sándor-díjat 2015-ben kapott, a Színházi Kritikusok Céhének díját 17 alkalommal nyerte el.

Vendégként dolgozott Stuttgart, Bécs, Lipcse, Lyon, Helsinki és Malmö színházaiban, operaházaiban. Kecskeméthez, Miskolchoz, a Nemzeti Színházhoz is kötődött, de a kaposvári színház nagy korszakának több jelentős előadásához is ő tervezte a jelmezeket. Munkásságának fontos állomása a Jó kérdésnek is helyszínt biztosító budapesti Katona József Színház.

Az online közvetítés a Jó kérdés Facebook oldalán követhető.

A négyzetes kép forrása: MTI

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban
A Hét komédia című Plautus-kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés