bezár
 

színház

2021. 09. 13.
Kortárs francia darab a Rumbach utcai zsinagógában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kortárs francia darab a Rumbach utcai zsinagógában Szembenézésre késztető kortárs francia darabot, a Hamis hang című drámát mutatja be az Orlai Produkciós Iroda különleges helyszínen, a felújított Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában szeptember 14-én.

A darab szerzője, Didier Caron francia színész, író, forgatókönyvíró általában a könnyed, szórakoztató műfajban alkot, ez a drámája azonban az európai történelem legsötétebb korszakát idézi fel.

Szkéné színház

A krimikre, pszichothrillerekre jellemző fordulatokkal teli, izgalmas és felkavaró darabot Ujj Mészáros Károly rendezésében, Vasvári Csaba és Nagy Dániel Viktor előadásában láthatja a közönség.

A darab szinopszisa szerint Hans-Peter Miller, a Genfi Szimfonikusok maximalista karnagya fáradtan tér a koncert után öltözőjébe. Telefonon még lehordja féltehetségűnek tartott zenészeit, de gondolatban már máshol jár, hiszen hamarosan a Berlini Filharmonikusok művészeti vezetőjeként a világhír felé indulhat karrierje. Öltözőjébe azonban bekopogtat egy különös belga úr, bizonyos Léon Dinkel, aki kezdetben esetlen, majd szimplán csak idegesítő rajongónak tűnik, ám kitartó precizitással, lépésről lépésre megfosztja Miller karnagyot nagyratörő álmaitól, egójától, jelenének és múltjának hazugságaitól.

Didier Caron pályáján szerzőként és előadóként is túlnyomó többségben vannak a könnyebb műfajú alkotások, a magyar közönség a Míg az exem el nem választ vagy a Tanguy című vígjátékokból is ismerheti őt. 2017-ben bemutatott Hamis hang című darabja azonban sokak számára meglepetésként szolgált: a fojtogató pszichothrillerből krimibe illő fordulatokkal, egy óramű pontosságával vált át sajátos bosszúdrámává, amelynek hátterében az európai történelem legsötétebb időszaka sejlik fel.

A Hamis hang párizsi premierjét és az avignoni fesztiválon való szereplését szakmai és közönségsiker övezte. A darabot először 2020 augusztusában Szentendrén, az Orlai Produkciós Iroda és a Szentendrei Teátrum együttműködésében láthatta a közönség.

A négyzetes kép forrása:
Orlai Produkciós Iroda

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Szürreális találkozás báb és ember között Szürreális találkozás báb és ember között
Bunrakuról, óriásokról és marionettről
színház

Lépjünk ki a babaházból! Lépjünk ki a babaházból!
Kartonpapa a Szkénében
színház

Szól bennünk a világ Szól bennünk a világ
Háy János Elem című darabja a Szkénében
színház

Ennél hangosabban nem lehet kiáltani Ennél hangosabban nem lehet kiáltani
A Mefisztó bemutatója az Átriumban

Más művészeti ágakról

Seregi Tamás: Jövőbe szédülő lendülettel, Prae Kiadó, 2021
Helga Flatland: Egy modern család című regényének bemutatója
Bemutatták Ingo Schulze Jóravaló gyilkosok című regényét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés