bezár
 

színház

2021. 09. 30.
Macbeth a Broadwayn
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Macbeth a Broadwayn James Bondról William Shakespeare-re vált Daniel Craig: az 53 éves brit színész Macbethet fogja alakítani tavasszal a Broadwayn - adta hírül a The New York Times című amerikai napilap honlapja.

A mozirajongók számára főként filmszerepeiről híres Craig kiváló színpadi színész, a Broadwayn két színműben is játszott, 2013-ban Harold Pinter Árulás című darabjában és Keith Huff A Steady Rain című művében. Egy Off Broadway produkcióban 2016-ban Jágót is alakította Shakespeare Othello című drámájában, amelynek címszerepében David Oyelowo volt látható. Az amerikai napilap kritikusa akkor "igazán nagyszerűként" méltatta Craig játékát.

Szkéné színház

A Macbethben Ruth Negga fogja alakítani Lady Macbethet. A Broadway előadás vezető producere Barbara Broccoli lesz, aki régóta dolgozik együtt Craiggel, hiszen fivérével ő volt számos Bond-film producere, továbbá a Keith Huff-darab társproducere. Broccoli elmondta, hogy évek óta beszélgetnek Craiggel a Macbethről, azóta, hogy a színész érdeklődést mutatott a szerep iránt.

Mind Broccoli, mind Craig fontosnak tartja, hogy ebben az évadban vigyék színre a drámát, mivel a Broadwaynek talpra kell állni a koronavírus-világjárvány miatti hosszas lezárás után. "Borzasztó 18 hónap volt mindenki számára, különösen a színházaknak okozott hatalmas károkat" - hangoztatta Broccoli. „Craig vissza akar térni, színpadon akar állni és arra bátorítani az embereket, hogy térjenek vissza a Broadwayra, ami nemcsak kulturális hanem közösségi szempontból is fontos mindenki számára" - tette hozzá.

A Macbethet 15 héten át játsszák, az első előadás március 29-én lesz, a bemutató pedig április 28-án, a Lyceum Színházban. Sam Gold rendezi a drámát, aki az Off Broadway Othellóját is színpadra vitte Craiggel, 2019-ben pedig Lear királyt rendezett a Broadwayn. A Broadway internetes adatbázisa szerint eddig 47-szer vitték színre a Shakespeare-drámát, legutóbb 2013-ban, Ethan Hawke és Anne-Marie Duff főszereplésével.

A négyzetes kép forrása: www.imdb.com

 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről
Rítus és mesterséges intelligencia, avagy Choy Ka Fai (SG/GR) Yishun lángokban című előadása a Trafóban
színház

HöKöm Project: Wándör Wumen és Szupermen
Horváth Florencia és Karádi Gergő Valójában senki című zenés irodalmi, színházi estje

Más művészeti ágakról

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés