bezár
 

színház

2021. 10. 02.
A Beszélő fejek a Centrál Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Beszélő fejek a Centrál Színházban Október 24-én Puskás Tamás rendezésében mutatja be a Centrál Színház Alan Bennett Beszélő fejek című darabját Borbás Gabi, Liptai Claudia, Sztarenki Dóra és Scherer Péter szereplésével. A brit drámaíró eredetileg a BBC számára készítette első sorozatát, majd művéből színdarabot írt, amely azóta több díjat is elnyert - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Alan Bennett történetei hétköznapi emberekről szólnak, akik extrém helyzetekben találják magukat. A négy monológ - A levelek hölgye, Éj a spanyol kertekben, Bogár a cukortartóban, A kiugrás - hol humoros, hol megrázó, de mindig mélyen emberi. A darab arra hívja fel a figyelmet, hogy minden ember sorsa egyedi és egyenlő értékű.

Szkéné színház

Alan Bennett brit regény- és drámaíró, a BBC számára 1988-ban írt 13 részes monológsorozatának címe egy televíziós szakkifejezést vett kölcsön. Beszélő fejek című művéből néhány éve készített színpadi változatot, amely azóta több díjat nyert, sőt, iskolai tananyaggá vált. A szövegeket tetszés szerinti összeállításban, a legnevesebb művészek adják elő szerte a világon.

"Alan Bennett szeretetteljes iróniája, egyszerre kifinomult és fordulatos történetmesélési technikája visszaadta az egyszerűnek tűnő emberi sorsok elbeszélésének tiszteletét" - olvasható a produkció ismertetőjében. Puskás Tamás rendezőt idézik, aki szerint ha elég közel hajolunk, kiderül, hogy a távolról szürke emberek élete egyedi és megismételhetetlenül érdekes, csakúgy, mint mindannyiunké.

A négyzetes kép forrása: www.facebook.com/Színhaz.Central/

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Hét komédia című Plautus-kötet bemutatója
Üvegcipő a Vígszínházban
színház

Zemlényi Attila és kabai lóránt darabja Miskolcon

Más művészeti ágakról

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés