bezár
 

zene

2021. 10. 10.
Csodagyerekek a Pannon Filharmonikusokkal
Varga Tibor emlékkoncert
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csodagyerekek a Pannon Filharmonikusokkal Október 18-án a Pannon Filharmonikusok ad koncertet Varga Tibor emlékére a Zeneakadémián – írja a zeneakademia.hu.

A hangverseny tisztelgés a 100 éve született világhírű hegedűművész, karmester és zenepedagógus Varga Tibor előtt. A Pannon Filharmonikusok vezető karmestere, Varga Gilbert édesapja személyiségjegyei közül a jövőépítést, tehetséggondozást emelte ki, amikor a világ legtehetségesebb csodagyerek hegedűművészei közül ötöt felkért a koncertre. Varga Tibor nagy hangsúlyt fektetett a fiatal tehetségek felkutatására, képzésükre, tehetségük felvirágoztatására. Az alig tizenéves versenygyőztes hegedűművészek játékukban ott hordozzák a legendás magyar hegedűiskola évszázados hagyományát, a gazdag műsor az ő repertoárjukból állt össze. Ezek a művészpalánták bizonyára a század legnagyobb hegedűművészei között foglalják majd el a helyüket. Dél-koreai, az Egyesült Államokban élő dél-koreai, szingapúri, svájci, valamint Bécsben élő magyar fiatal virtuóz, különböző egyéniségek lesznek tehát a reflektorfényben a világ minden tájáról. 

A koncerten közreműködik Edna Unseld, Laurentia Jinan Woo, Mariam Abouzahra, Seohyun Kim (hegedű), valamint a Pannon Filharmonikusok. Vezényel: Varga Gilbert.

Részletes műsorért és további információért látogasson el a Zeneakadémia honlapjára!

Négyzetes kép a leadben: zeneakademia.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Beischer-Matyó Tamás válaszol
Interjú Varga Judittal a siker lehetséges jelentéseiről, a zenei egyetemek szerepéről és a női zeneszerzők helyzetéről
A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Bartók György válaszol

Más művészeti ágakról

gyerek

Minden idők macskáiról Minden idők macskáiról
Lovász Andrea (szerk.): Macskák mesés könyve, Cerkabella, 2021
art&design

Viktoriánus avantgárdok Viktoriánus avantgárdok
Bevezetés a preraffaelita művészetbe – 1. rész
art&design

Táncház, vendégmunkás, indián Táncház, vendégmunkás, indián
Interjú Korniss Péterrel külföldi kiállításokról, sikerekről, változó világunkról és a magyar fotográfia nemzetközi megítéléséről
Magyar költők amerikai antológiájának bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés