bezár
 

zene

2021. 10. 10.
Jevgenyij Koroljov, Keller Quartet és a Concerto Budapest
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jevgenyij Koroljov, Keller Quartet és a Concerto Budapest Október 17-én a Zeneakadémia Nagytermében lép színpadra Jevgenyij Koroljov, a Keller Quartet és a Concerto Budapest – áll a Zeneakadémia honlapján.  

Jevgenyij Koroljov, a Keller Quartet és a Concerto Budapest újra közös koncerten: igazán komoly ajánlat a közönség számára. Ez illik is egy olyan programhoz, amelynek a nyitószáma már a címében is ott viseli a „Serioso” megjelölést, méghozzá méltán, hiszen Beethoven f-moll vonósnégyesének harmadik, tehát Scherzo funkciójú és formájú tételénél ott áll a szerzői jelzés: Allegro assai vivace ma serioso. A Gustav Mahler vonós kamarazenekari átiratában megszólaló kompozíciót követően Bach 1. (d-moll) zongoraversenyét, azután a talán legismertebb Schubert-kamaradarabot, a Pisztrángötöst hallgathatjuk meg. A pisztráng című dal 1817 elejéről való, a vagyonos vidéki mecénás és amatőr csellista, Sylvester Paumgartner bízta meg Schubertet a dallam kamarazenei újrahasznosításával. Így született meg a Pisztrángötös, negyedik tételében a dal melódiájával. 

A koncerten közreműködik Jevgenyij Koroljov (zongora), a Keller Quartet – Keller András, Környei Zsófia (hegedű), Homoki Gábor (brácsa), Fenyő László (cselló) –, valamint a Concerto Budapest. 

Négyzetes kép a leadben: zeneakademia.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Balatoni Sándor
Beszélgetés Szabó Ferenc Jánossal zenei hagyományról, zenei felfedezésekről
zene

Ha beoltottak, mehetsz koncertre, Izraelben
Tel Avivban szabadtéri koncertet szerveznek a Covid-19 ellen beoltottaknak

Más művészeti ágakról

Markó Béla az SZTE-BTK-n
gyerek

Jancsótól Nolanig, ballagási cipőben
Folytatódik az új tanévben a SuliMozi
irodalom

Adj, király, katonát! Adj, király, katonát!
Helyzetjel 1.
irodalom

Csak az tudok lenni, ahogy megszólalok Csak az tudok lenni, ahogy megszólalok
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 6. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés