bezár
 

színház

2021. 10. 12.
Cigánykerék - Musicalbemutató a Hevesi Sándor Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Cigánykerék - Musicalbemutató a Hevesi Sándor Színházban Szakcsi Lakatos Béla és Csemer Géza Cigánykerék című musicaljét mutatja be Böhm György rendezésében pénteken a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház társulata.

A pénteki előadással egy tavaszi bemutatót pótol a színház: a darab premierjét eredetileg az előző évadban, áprilisban tartották volna, de a járvány miatt el kellett halasztani.

Szkéné színház

„Van-e kiút a szegregált létből? A nyomorból, a bűnözés hálójából? Miért fogy el a tehetség? Beilleszkedhet-e a cigányság? Csemer Géza a Cigánykerékben a romák legégetőbb problémáival foglalkozik őszintén, néha kegyetlenül, önkritikával, váddal, sok humorral és lírával. Szakcsi Lakatos Béla világzenét írt hozzá, így született meg a Cigánykerék című musical” - olvasható a színház műsorfüzetében.

Mint Böhm György az MTI-nek elmondta, a hetvenes évek közepén játszódó zenés darab a szeretetéhségről, a szeretet iránti vágyról is szól. A zenés játék Budapesten, a nyolcadik kerületben játszódik, ide látogat haza a főszereplő. Miréna Lock egy híres színésznő, aki 56-ban disszidált, és most az életéről készülő film kedvéért érkezik haza Amerikából.

A Túri Erzsébet tervezte díszlet egy régi bérházat idéz, jelmezei pedig a 70-es évekbe repítik vissza a nézőket.

Miréna Lockot Debrei Zsuzsanna alakítja, a főbb szerepekben Bot Gábort, Nagy Dániel Viktort, Támadi Anitát, Ticz Andrást, Magyar Cecíliát és Kovács Virágot láthatja a közönség, de csaknem húsz további színész is színpadra lép a darabban.

A produkcióban Szakcsi Lakatos Béla 21 dala hangzik el Máriás Zsolt karmester vezetésével. A musical koreográfiáját Bakó Gábor készítette.

A Cigánykerék című musicalt eredetileg 1984-ben mutatták be a Pécsi Nemzeti Színházban, és azóta számos helyen játszották. Böhm György több színrevitelben is részt vett: a Budapesti Kamaraszínházban 1992-ben dramaturgként, a József Attila Színházban 2014-ben pedig rendezőként jegyezte a zenés előadást.

Négyzetes kép forrása: https://www.facebook.com/Hevesi-Sándor-SzínházZalaegerszeg-141609979211027

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A padló nem ölel vissza A padló nem ölel vissza
Az Okuláré Projekt fiatal drámaírókat támogató programjának újraindulásáról
színház

Sötét bohózat egy lehetséges jövőről Sötét bohózat egy lehetséges jövőről
Pintér Béla és a Vérvörös Törtfehér Méregzöld
színház

Ítélkezés nélkül Ítélkezés nélkül
Az AlkalMáté Trupp Jordán Adél című előadásáról
színház

Akinek vaj van a fején Akinek vaj van a fején
George Bernard Shaw: A szerelmesek házai (Radnóti Színház a Városmajorban)

Más művészeti ágakról

irodalom

Lefektetett mintázatok Lefektetett mintázatok
Horváth Györgyi a Változatok irodalomkritikára sorozat keretében
Fenyő D. György: Útikalauz a vershez. Tilos az Á, 2021
irodalom

Van bennünk rózsa Van bennünk rózsa
A Margó Fesztiválon mutatták be Danyi Zoltán A rózsákról című regényét (Magvető Kiadó, 2021)


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés