bezár
 

irodalom

2021. 10. 13.
POKET és euDIÁKOK Könyvklub
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Október 15-én rendezik meg az első közös könyvklubot olyan irodalom és olvasás kedvelő fiatalok számára, akik egy éven keresztül egy új közösségen belül szeretnék minőségi kulturális tartalommal megtölteni szabadidejüket.

A 2018-ban alapított és azóta töretlen sikernek örvendő POKET zsebkönyvekről mára elmondható, hogy nem csupán egy fiatalos brand, hanem sokkal inkább egy egész mozgalom, amely lapjaival békés harcot indított a szárnyukat bontogató diákokért. Minden egészséges közélet alapja, hogy igény legyen a kultúrára, ennek pedig akár első lépcsőfoka lehet az irodalom szeretete. A POKET alapítója, Vecsei H. Miklós szerint a minőségi irodalmi élmények lehetőséget adnak az elmélyülésre, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy kézbe vegyük a saját sorsunkat és azt a szellemi tartalmat, ami a jövőnket irányítja.

Az összetett véleményalkotásra való képesség, az önismeret és a megfelelő kommunikációs készségek mind jelentős kompetenciák a mai munkaerőpiacon is. Pataki Zoltán, az euDIÁKOK Iskolaszövetkezet elnöke ezt tartotta szem előtt az új együttműködés lehetőségének kapcsán, hiszen egy ilyen könyvklub közössége később segítheti majd a fiatalokat a sikeres karrierhez vezető út megtalálásában.

Az első, október 15-ei alkalmat – amelynek témája Stanisław Lem Solaris című regénye lesz – újabb, irodalommal és gondolatébresztő beszélgetésekkel töltött esték követik majd jövő februárban és júniusban. Mindezen túl az együttműködés részeként az euDIÁKOK Iskolaszövetkezet POKET ajándékcsomaggal lepi meg a 2021-ben legtöbbet dolgozó gimnazistát és egyetemistát, valamint 2022 tavaszán egy újabb POKET-kötet kiadását is támogatja.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Kiszely Márk volt a Kötetlenül sorozat vendége
irodalom

Vaktérkép


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés