bezár
 

színház

2021. 10. 13.
Három új taggal bővült a Magyar Teátrumi Társaság
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Három új taggal bővült a Magyar Teátrumi Társaság Három új taggal bővült a Magyar Teátrumi Társaság (MTT) 24. közgyűlésén, amelyen a határon túli magyar nyelvű előadóhelyek nehézségeiről és a 2023-as Színházi Olimpiáról is szó esett.

A szervezet keddi közleménye szerint a közgyűlésen két határon túli játszóhely, a Komáromi Jókai Színház és a kassai Thália Színház, valamint a Karinthy Színház csatlakozásával 80-ra nőtt a Magyar Teátrumi Társaság taglétszáma.

Szkéné színház

A hétfői rendezvény házigazdája a Déryné Program volt, amelynek fő célkitűzése a kulturális fejlettség növelésében érdekelt térségek felkarolása, a színvonalas előadóművészeti programok eljuttatása a kistelepülésekre.

A közgyűlésen a társaság tagsága több témában is megerősítette elkötelezettségét a színházi szakma perifériára szorult területei iránt. A tagok áttekintették a határon túli magyar nyelvű előadóhelyek jelenlegi nehézségeit, valamint megerősítették szándékukat a vidéki alkotócsoportok, vidéki előadó-művészeti színterek által létrehozott és képviselt értékek elkötelezett felmutatására és képviseletére - fogalmaztak a közleményben.

Mint írták, a találkozón Vidnyánszky Attila, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke hangsúlyozta: a 2023-as Színházi Olimpia jó lehetőség lesz a magyar nyelvű kulturális értékek bemutatására, és az ezeket támogató színházi együttműködések, közös produkciók bemutatására is.

Négyzetes kép forrása: Magyar Teátrumi Társaság

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban
Üvöltő szelek musical az Eötvös 10-ben
Rítus és mesterséges intelligencia, avagy Choy Ka Fai (SG/GR) Yishun lángokban című előadása a Trafóban

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés