bezár
 

irodalom

2021. 11. 19.
Terítéken a világirodalom
Világirodalmi podcast adásokat rögzítenek a szegedi Grand Caféban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Terítéken a világirodalom Fine reading – terítéken a világirodalom címmel indít helyi olvasókört és országos podcast sorozatot az 1749 online világirodalmi magazin, a Grand Café és a szegedi Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék. Egy Margaret Atwood-regényről szóló olvasóköri beszélgetés hanganyaga lesz visszahallgatható elsőként. 

A kezdeményezés célja a kortárs világirodalomhoz való személyesebb kötődés kialakítása, amely a szervezők szerint ebben a formátumban egyszerre válik elérhetővé élőben, olvasóköri élmények keretein belül, és otthon, akár egy fülhallgatón keresztül is.

Az első beszélgetés középpontjában A szolgálólány meséje című könyvet is jegyző, Man Booker-díjas Margaret Atwood áll, akinek legutóbb magyar fordításban megjelent, Legvégül a szív című regényéről osztják meg olvasmányélményeiket a meghívottak – Borbíró Aletta doktorandusz hallgató, a populáris filmek retorikáját is kutató Hódosy Annamária és Poroszlay Kristóf, a Szegedi Nemzeti Színház társulatának tagja –, valamint a közönség soraiban ülők.

„Kölcsönözzétek ki, kérjétek kölcsön vagy vásároljátok meg az aktuálisan bemutatott könyvet, és mondjátok el róla a saját véleményeteket a helyszínen” – írják az esemény leírásában, ahol azt ígérik, hogy a november 23-án 19 órára rendezett olvasóköri beszélgetésből készülő podcast adás a programot követő hetekben már visszahallgatható lesz a 1749.hu oldalán.

A Grand Café korábban is jelentkezett már kevert műfajú könyvbemutatókkal és más kísérleti kezdeményezésekkel. Tizenegyedik epizódnál jár Ráolvasás című irodalmi sorozatuk, amelyben írók és zenészek közös produkciói kapnak helyet, Small Talk szériájukban két évadnyi ismeretterjesztő előadást forgattak a 2020-as, ′21-es karanténidőszak alatt, Grand Café Live YouTube-csatornájukon pedig évek óta klipminőségben állítanak elő zenei videókat a közösségi térben bemutatkozó együttesek koncertjeiből.

Négyzetes kép: facebook.com/grandcafeszeged

 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Troliszellem Troliszellem
Helyzetjel
irodalom

Balassi istenes énekei és a „maga kezével írt könyv” Balassi istenes énekei és a „maga kezével írt könyv”
Kísérlet Balassi kötetének rekonstrukciójára 3.
irodalom

Mi igenis teszünk Mi igenis teszünk
A Kötetlenül sorozat ötödik meghívottja Élő Csenge Enikő volt
irodalom

A türelmi időszakon túl A türelmi időszakon túl
Beszélgetés a Műút megújulásáról

Más művészeti ágakról

színház

A közös teherviselés abszurd musicalje A közös teherviselés abszurd musicalje
Minden negyedik a Radnóti Tesla Laborjában
gyerek

Kormos külső, tiszta szív Kormos külső, tiszta szív
Marék Veronika: Kéményseprő Kelemen, Pagony, 2021
Ridley Scott: A Gucci-ház


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés