bezár
 

irodalom

2021. 11. 24.
Személyes találkozás Ingo Schulze német íróval
Felolvasás a Goethe intézetben, 2021. november 29., 18:00
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Manapság a világjárvány miatt nagyon nehéz külföldi írókkal találkozni. Ingo Schulze a kortárs német irodalom egyik legjelentősebb alkotója. Könyve, a Jóravaló gyilkosok, amely a 2020-as Lipcsei Könyvdíj egyik jelöltje volt, 2021 őszén jelent meg magyar fordításban a Prae Kiadónál Nádori Lídia fordításában. A szerzővel Teller Katalin irodalmár és esztéta beszélget. A rendezvény nyelve német, magyar szinkrontolmácsolással.

Norbert Paulini köztiszteletnek örvendő antikvárius Drezdában. A könyvek szerelmesei bármikor kincsekre vagy hasonló gondolkodású emberekre találhatnak, ha betérnek hozzá. A Vasfüggöny lebontását követő új időkben, amikor a régi vevők elmaradoznak, ő akkor is igyekszik megtartani státuszát és a könyveit. Ám hirtelen egy indulatos, békétlen, embergyűlölő Paulinival találjuk szemben magunkat, akit ráadásul azzal vádolnak, hogy idegenellenes akciókban vett részt. Elképzelhető, hogy a szenvedélyes olvasó, a könyvek embere gonosztevővé változott?

Ingo Schulze 1962-ben született, Drezdában. Berlinben él. Könyvei komoly sikert arattak, akad köztük, amely iskolai ajánlott olvasmány lett, és olyan is, amelyből filmet forgattak. 30 nyelvre fordították le eddig a műveit. Számos németországi és nemzetközi irodalmi díjban részesült.

„Ingo Schulze regénye a kortárs rossz közérzet kellős közepébe talál bele finomra csiszolt kérdésekkel, válaszokkal és kihagyásokkal. Esztétikailag és politikailag rendkívül reflektált, de szakadékokkal teli könyv.” (Helmut Böttiger: Überall Abgründe, Deutschlandfunk, 2020. március 9.)

Belépés érvényes védettségi igazolvánnyal vagy 48 órásnál nem régebbi, negatív COVID-teszttel látogatható és a szervező kéri a látogatókat a szájmaszk használatára.

A könyv kedvezményesen megvásárolható lesz a helyszínen vagy a Prae Kiadó webshopjában.

Aki személyesen nem tud eljönni a beszélgetésre, online is részt vehet rajta Zoomon keresztül, ehhez a szervezők kérik,  ezen a linken regisztráljon.

Személyes részvételi szándékot a Facebook-eseményen lehet jelezni.

Ingo Schulze: Jóravaló gyilkosok

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Troliszellem Troliszellem
Helyzetjel
irodalom

Mi igenis teszünk Mi igenis teszünk
A Kötetlenül sorozat ötödik meghívottja Élő Csenge Enikő volt
irodalom

Úton lenni boldogság, frontra menni halál Úton lenni boldogság, frontra menni halál
Interjú Fehér Renátóval, a ŠVEJK 100 antológia szerkesztőjével
irodalom

Egy Őrző levele Egy Őrző levele
Csepregi János, Dániel András, Kollár Árpád: Nyuca – bestiárium

Más művészeti ágakról

Gondolatok a 18. Verzió nemzetközi versenyprogramjának filmjeiről
gyerek

Kormos külső, tiszta szív Kormos külső, tiszta szív
Marék Veronika: Kéményseprő Kelemen, Pagony, 2021
art&design

A bezártság tere A bezártság tere
Herbert Anikó/Haniko Nubes című kiállításáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés