bezár
 

art&design

2021. 11. 27.
Elhunyt Pálfy Gusztáv szobrászművész
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elhunyt Pálfy Gusztáv szobrászművész Életének 79. évében elhunyt Pálfy Gusztáv Munkácsy-díjas szobrászművész. Az alkotót november 25-én éjszaka érte a halál - közölte a felesége közösségi oldalán pénteken. Művészi tevékenységéért számos hazai és nemzetközi elismerésben részesült: 2017-ben vehette át a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést, idén októberben pedig a Munkácsy Mihály-díjat.

Pálfy Gusztáv 1942-ben született Kiskunfélegyházán. Művészeti tanulmányait 1959 és 1961 között Somogyi József növendékeként a budapesti Képző- és Iparművészeti Gimnáziumban, 1963-tól 1965-ig a Magyar Iparművészeti Főiskolán, majd 1965 és 1969 között Pátzay Pál osztályában a Képzőművészeti Főiskolán végezte. Mesterének Somogyi Józsefet és Barcsay Jenőt tartotta.  

Ötven éve, 1970-ben telepedett le Kecskeméten, azóta ott élt. Az alkotó évtizedek alatt készített mintegy hatszáz művének válogatott darabjait, az 1983-ban kialakított és látogatható galériájában gyűjtötte egybe.

Számos emlékművet, domborművet, mellszobrot alkotott, de számára mindig a kisplasztika volt a legkedvesebb kifejezési forma. Műveit mintegy 150 alkalommal mutatta be egyéni és közös tárlatokon.   

A négyzetes kép forrása: www.palfygusztav.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
Závorszky-Simon Márton képei a Vízivárosi Galériában

Más művészeti ágakról

Alex Garland: Polgárháború
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés