bezár
 

zene

2021. 12. 02.
Hamarosan jön a 2. Bartók Tavasz
Koncertek, ősbemutatók, kiállítások
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Hamarosan jön a 2. Bartók Tavasz Komoly- és könnyűzenei koncertek, ősbemutatók, premierek és kiállítás is várja  a közönséget a 2. Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Heteken 2022 áprilisában Budapesten és több vidéki városban – közölte az MTI.

A jövő tavasszal második alkalommal megtartott rendezvénysorozat során számos premiernek lehetnek tanúi a zenekedvelők. Hogy néhányat soroljunk, először láthatja majd például a hazai közönség Eötvös Péter a berlini Staatsoper felkérésére írt, Sleepless című operáját; David Fray zongoraművész és a Liszt Ferenc Kamarazenekar pedig Várdai István gordonkaművésszel és Baráti Kristóf hegedűművésszel ad koncertet. Ton Koopman és az Amsterdam Baroque Orchestra Bach h-moll miséjével érkezik, a Batsheva Dance Company Ohad Naharin három koreográfiáját, a Recirquel Ima című előadását mutatja be.

A programokat Káel Csaba, a fesztivált szervező Müpa vezérigazgatója ismertette a rendezvényt bemutató szerdai sajtótájékoztatón, Budapesten. Hozzátette, hogy Boban Markovic zenekara a Székesfehérvári Balett Színházzal közös produkciót ad elő, valamint fellép Branford Marsalis kvartettjével, valamint a Magyar Állami Népi Együttes is. Frenák Pál Kossuth-díjas koreográfus és társulata egy legendás Bartók-mű, A csodálatos mandarin feldolgozására készül, áriaestet ad Anthony Roth Costanzo kontratenor, Julia Fischer hegedűművész a Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin zenekarával lép a Müpa színpadára. A fesztiválon adja első magyarországi koncertjét a Mark Oliver Everett vezette EELS, a Collegium Vocale Gent és alapító karmestere, Philippe Herreweghe a Zeneakadémián lép fel.

Menny és pokol között: Hieronymus Bosch rejtélyes világa címmel a Bartók Tavasz részeként nyílik kiállítás Bosch műveiből és művészetéről a Szépművészeti Múzeumban, április 7-én pedig a Kényszerű trópusok: Az átmenetiség világállapotai című tárlattal csatlakozik a fesztiválprogramhoz a Ludwig Múzeum. Bartók életműve meghatározó szerepet töltött be hazánk legújabb világzenei fesztiválja, a Budapest Ritmo létrejöttekor is, a programsorozat 2022-ben is a Bartók Tavasz részeként várja a közönséget.

Budapest mellett Győr, Debrecen és Miskolc is kínál majd programokat az érdeklődőknek, emellett együtteseik közreműködésével az országos fesztiválprogramhoz csatlakozik többek közt Pécs és Szeged is. Az országos program részleteit és kiemelt fellépőit 2022-ben jelentik be. Addig is, a fesztivál idén egy meglepetésekkel teli virtuális adventi kalendáriummal és nyereményjátékkal lepi meg a nézőket az ünnepi időszakban. Szerdától a Bartók Tavasz hivatalos közösségi oldalán mindennap kinyílik a digitális adventi naptár egy ablaka, amely minden alkalommal egy-egy különleges fesztiválprogramot és az eseményhez kapcsolódó feladványt rejt. 

További részletek és információk a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek folyamatosan bővülő programjáról a hivatalos weboldalon találhatók.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Prae körkérdése zeneszerzőkhőz: Derecskei András válaszol
Interjú Várjon Dénessel pályakezdésről, mesterekről, kamarazenéről és marketingről
A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Barta Gergely válaszol
A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Baráth Bálint válaszol

Más művészeti ágakról

színház

Shakespeare webszínházban: kezdődik a második felvonás Shakespeare webszínházban: kezdődik a második felvonás
Othello, János király és Antonius és Kleopátra a Shakespeare/37 sorozat feldolgozásában
8. Budapest International Documentary Festival


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés