bezár
 

zene

2021. 12. 07.
Jövő tavasszal rendezik a Budapest Ritmo fesztivált
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jövő tavasszal rendezik a Budapest Ritmo fesztivált Liraz, Amadou & Mariam, a Boi Akih és António Zambujo is fellép a jövő tavaszi Budapest Ritmón. A világzenei fesztivált 2022. április 7-10. között rendezik meg.

A Budapest Ritmót három helyszínen, az Akvárium Klubban, a Szimpla Kertben és a Toldi Moziban tartják a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében. Jövőre showcase-nappal, koncertekkel, konferencia- és networking programokkal, valamint filmszekcióval várják a közönséget – közölték a szervezők az MTI-vel.

Az izraeli Liraz perzsa gyökerekből táplálkozó zenét hoz Budapestre: a világzene fiatal (színésznőként is tehetséges) sztárja a modern, mégis ősi közel-keleti hagyományokra építő dallamairól, illetve különleges színpadi jelenlétéről ismert.

Amadou & Mariam 35 éve alkotnak és zenélnek együtt, játszottak már a U2 és a Coldplay mellett is, lemezeik producere Manu Chao volt. Mali fővárosának, Bamakónak jellegzetes zenei kavalkádját idézik meg.

António Zambujo a portugál fado ma élő legnagyobb férfiénekese. A mézédes hangjáról ismert művész a brazil bossa nova és cante alentejano, a dél-portugál dalkincs bűvöletében nőtt fel. A Budapest Ritmo színpadán ritkán látható szólóprodukciójával lép fel.

A fúziós dzsesszt játszó Boi Akih elegáns zenéje a magyar Kis Dodó furulyajátékával, indonéz, holland, guineai társaival teljes. A kvartett zenéje, szövegei az Indiai-óceán hangjaiból, a holland dzsessz és az afrikai hárfa, a kora házasításából áll össze.

A program a showcase-nap és a konferencia mellett különleges filmprogramokkal bővül, folytatva a 2021-es online Budapest Ritmo keretében sikert aratott filmes-zenei együttműködéseket.

Az előző évek mintájára a Budapest Ritmo bemutatkozási lehetőséget kínál feltörekvő zenekarok számára. Az ingyenesen látogatható showcase-nap a Szimpla Kertben lesz 2022. április 7-én, amikor hat, nemzetközi zsűri által kiválasztott zenekar lép fel. Az együttesek a showcase-pályázatra január 14-ig jelentkezhetnek.

A négyzetes kép forrása: Budapest Ritmo

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Beischer-Matyó Tamás válaszol
Interjú Varga Judittal a siker lehetséges jelentéseiről, a zenei egyetemek szerepéről és a női zeneszerzők helyzetéről
A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Baracskai Zlatko válaszol

Más művészeti ágakról

art&design

Táncház, vendégmunkás, indián Táncház, vendégmunkás, indián
Interjú Korniss Péterrel külföldi kiállításokról, sikerekről, változó világunkról és a magyar fotográfia nemzetközi megítéléséről
színház

Száz év, egy dráma Száz év, egy dráma
Páros interjú Rák Katival és Czető Bernát Lászlóval
irodalom

A kígyó nyelve A kígyó nyelve
Helyzetjel


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés