bezár
 

art&design

2021. 12. 11.
A velünk élő Petőfi címmel hirdetett pályázatot a MANK
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A velünk élő Petőfi címmel hirdetett pályázatot a MANK „A velünk élő Petőfi” címmel kortárs képzőművészek, grafikusok, szobrászművészek, iparművészek és fotóművészek számára hirdetett pályázatot a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) a Petőfi-emlékév alkalmából- tájékoztatta a MANK pénteken az MTI-t. 

MANK pályázatára február 7-ig lehet jelentkezni képzőművészeti, iparművészeti, fotóművészeti alkotással vagy videóinstallációval. Egy művész csak egy pályaművet nyújthat be elektronikus úton a MANK oldalán. A pályázat és az abból létrejövő kiállítás legfőbb témája Petőfi nyelve és nyelvezete lesz, amely nem csupán az irodalmi hagyatékára értendő – olvasható a közleményben. A legjobb alkotásokból várhatóan jövő év márciusában nyílik kiállítás a szentendrei MANK Galériában, de a művekből katalógus is készül. A pályázat célja Petőfi Sándor életművének, korszakokon átívelő és korszakokat átszövő hősies alakjának bemutatása mai kortárs művészek megfogalmazásában.

A négyzetes kép forrása: MANK

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Győri Blanka gondolatai* Joó Irma munkáiról
art&design

Háttérinterjú Deák Erikával, a Deák Erika Galéria alapítójával a hazai művészeti képzésről, a pályakezdők lehetőségeiről és arról, hogy mit jelent galeristának lenni
art&design

A FÉSZEK Művészklub és a textil kapcsolata az 1970-es és ’80-as években

Más művészeti ágakról

színház

17. Gyulai Shakespeare Fesztivál
gyerek

MINTÁZATOK – Na de mihez kezdjünk velük?
Peter Handke: Kísérlet a fáradtságról, Typotex, Budapest, 2022


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés