bezár
 

zene

2021. 12. 12.
Bősze Ádám következő estjén Cziffra Györgyről mesél
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bősze Ádám következő estjén Cziffra Györgyről mesél Bősze Ádám zenetörténeti előadássorozatának következő estjén, december 13-án Cziffra Györgyről mesél a budapesti Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban a Cziffra100-on.

A Cziffra György-emlékévre a zenetörténész Forradalmi-etűdök címmel állított össze zenetörténeti sorozatot, amelyben Cziffra Györggyel együtt olyan művészeket, alkotókat mutat be, akik valami forradalmit tettek a zenei életben. Így az előző előadásokon Liszt, Rahmanyinov, Toscanini, Callas, Horowitz, december 13-án pedig Cziffra György áll középpontban, majd Paganinivel zárul a sorozat január 10-én – közölték a szervezők az MTI-vel.

Cziffra György világhírű magyar zongoraművész születésének 100. évfordulóját Magyarország hivatalos emlékév keretei között ünnepli, valamint az UNESCO nemzetközi szervezete is felvette a közösen ünnepelt évfordulók sorába. A Cziffra György-emlékév programjai Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész művészeti vezetésével egyedülálló szakmai összefogásban valósulnak meg itthon és külföldön, számos hazai és külföldi partner áll társszervezőként az események mellett. Az emlékév a Miniszterelnökség és a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásának köszönhetően valósul meg a Bethlen Gábor Alapkezelő segítségével. 

A négyzetes kép forrása: Cziffra György Fesztivál

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

Alex Garland: Polgárháború
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés