bezár
 

színház

2021. 12. 16.
Januári vendégjátékok a Katonában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2022 januárjában több különleges befogadott és koprodukció is érkezik, illetve visszatér a Katonába. A színházba látogató közönség széles választékot találhat egészen a balkáni népzenei koncerttől kezdve a Radnóti életével, és annak korunkkal kapcsolatos összefüggéseivel foglalkozó felolvasóestig.

Január 8-án, 19 órától a Söndörgő zenekar - Bartók és a Balkán című koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők.

Szkéné színház

A balkáni népzene különös ritmusai, régi évszázadok emlékét őrző dallamai nemcsak a folklorista, hanem a zeneszerző Bartók Bélára is óriási hatást gyakoroltak. A délszláv zenét játszó Söndörgő együttes segítségével most a közönség is rácsatlakozhat a Délvidék inspiráló erőterére.

A Söndörgő Európa egyik legsokoldalúbb és legizgalmasabb együttesének bizonyul.” - Simon Broughton, Songlines Magazin

A Söndörgő tagjai: Dénes Ábel – Nagybőgő, Tapan, Eredics Áron – Prím tambura, Cselló tambura, Derbuka, Saz, Eredics Benjamin – Brácstambura, Trombita, Eredics Dávid – Prím tambura, Basszprím tambura, Klarinét, Alt szaxofon, Kaval, Eredics Salamon – Basszprím tambura, Harmonika, Hulusi, Pásztor furulya, Cselló tambura

Január 10-én újra látható a nagy népszerűségnek örvendő Össz-hang. Három író: Parti Nagy Lajos, Spiró György és Závada Pál olvassa fel egy - egy szabadon választott írását, három jazz muzsikus: Dés László, Dés András és Barcza Horváth József pedig zenével folytatja a felolvasásokat. És egy negyedik író, akiről úgy érzik, köztük van, Esterházy Péter írásai hangzanak el a fellépő művészek tolmácsolásában. 

A három író

Január 17-én a Kamrában látható Tasnádi Bence és Várvölgyi Szabolcs John Lennon estje: Ha hős akarsz lenni, csak kövess engem címmel.

Január 18-án, 19 órától Akarsz-e játszani címmel Máté Gábor és a Kaláka együttes Kosztolányi-estjére kerül sor a nagyszínpadon.

Máté Gábor és a Kaláka együttes

Összeállítás Kosztolányi versekre írott (a Hangzó Helikon sorozatban megjelent) dalokból és Kosztolányi Dezső publicisztikájából, a Nyelv és lélek című kötet írásaiból. Kosztolányi Dezső versei dalokban szólalnak meg, Máté Gábor pedig prózai írásaiból válogat, megmutatva Kosztolányi írásművészetének másik fontos elemét, másik aspektusát. Előadják: Becze Gábor, Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos, Radványi Balázs és Máté Gábor

Szintén a hónapban, 22-én és 23-án, az V., illetve a VI. résszel folytatódik a Cucli, a K2 Színház HírHalász programja a Kamrában. Rendező: Fábián Péter és Benkó Bence.

Január 23-án pedig ismét jön a töretlen sikerű Nem tudhatom... Radnóti és korunk című előadás.

Az esten Radnóti Miklós versein, naplórészleteken, korabeli dokumentumokon kívül kortársainak versei, írásai is szerepelnek - mind olyanok, amelyek kapcsolódnak Radnóti életéhez, munkásságához és korához, s van a mához szóló üzenetük is.

Közreműködők: Fullajtár Andrea, Dés András, Dés László, Lukács Miklós, Mácsai Pál
Az est anyagát összeállította: Ferencz Győző

jegyek a Katona József Színház oldalán

Fotók: katonajozsefszinhaz.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
színház

Shakespeare: Vízkereszt, vagy bánom is én a József Attila Színházban
Rítus és mesterséges intelligencia, avagy Choy Ka Fai (SG/GR) Yishun lángokban című előadása a Trafóban
színház

HöKöm Project: Wándör Wumen és Szupermen

Más művészeti ágakról

irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés