bezár
 

zene

2021. 12. 19.
Vasárnap debütál a Concerto Budapest új koncertfilmje
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Vasárnap debütál Keller András és a Concerto Budapest Kárpát Rapszódia című új koncertfilmje.

Az egész estés fekete-fehér koncertfilm a Concerto Budapest, Keller András, Homoky Gábor és az Old Sounds, valamint Snétberger Ferenc és Roby Lakatos közös koncertjéből készült Szabó Stein Imre rendezésében - közölte az együttes az MTI-vel.

Keller András és Homoky Gábor olyan különleges zenei világot álmodott meg, ahol egyszerre jelenik meg a klasszikus szimfonikus zene és a világzene. Roby Lakatos hegedűvirtuóz és Snétberger Ferenc gitárművész saját műveikkel szervesen kapcsolódnak ehhez a zenei világhoz. A Kárpát Rapszódia a Concerto Budapest első crossover produkciója. A színes, különleges, 12 műből álló műsorban a magyar, cigány, román, spanyol eredetű zenék eljutnak a dzsessz és a rock and roll világáig.

A Mezzo tévében vasárnap debütáló filmben Brahms, Enescu, Liszt, Sarasate, Bihari, Boulanger, Snétberger Ferenc és Roby Lakatos szerzeményei, Homoky Gábor különleges Elvis-átiratai, Cséki Kálmán hangszerelései külön zenei egységek, mégis egymásból természetesen következő zenei és képfolyamban egyesülnek. A Budapesti Olasz Intézetben forgatott filmet december 22-től öt napon át egy hazai internetes hírportálon is megtekintheti a magyar közönség.

Négyzetes kép a leadben: a Concerto Budapest Facebook oldala

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Palojtay János zongoraművésszel a zenei pálya buktatóiról, dilemmáiról, örömeiről
Balogh Máté két ősbemutatója
Interjú Optimist Prime-mel és Transibittel
Interjú Káli Gáborral versenyekről, karrierépítésről, zenei együttműködésekről

Más művészeti ágakról

színház

Száz év, egy dráma Száz év, egy dráma
Páros interjú Rák Katival és Czető Bernát Lászlóval
art&design

Boldogság, gyere haza… Boldogság, gyere haza…
Bihari Ágnes Boldog Kft című tárlatáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés