bezár
 

zene

2021. 12. 19.
Vasárnap debütál a Concerto Budapest új koncertfilmje
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Vasárnap debütál Keller András és a Concerto Budapest Kárpát Rapszódia című új koncertfilmje.

Az egész estés fekete-fehér koncertfilm a Concerto Budapest, Keller András, Homoky Gábor és az Old Sounds, valamint Snétberger Ferenc és Roby Lakatos közös koncertjéből készült Szabó Stein Imre rendezésében - közölte az együttes az MTI-vel.

Keller András és Homoky Gábor olyan különleges zenei világot álmodott meg, ahol egyszerre jelenik meg a klasszikus szimfonikus zene és a világzene. Roby Lakatos hegedűvirtuóz és Snétberger Ferenc gitárművész saját műveikkel szervesen kapcsolódnak ehhez a zenei világhoz. A Kárpát Rapszódia a Concerto Budapest első crossover produkciója. A színes, különleges, 12 műből álló műsorban a magyar, cigány, román, spanyol eredetű zenék eljutnak a dzsessz és a rock and roll világáig.

A Mezzo tévében vasárnap debütáló filmben Brahms, Enescu, Liszt, Sarasate, Bihari, Boulanger, Snétberger Ferenc és Roby Lakatos szerzeményei, Homoky Gábor különleges Elvis-átiratai, Cséki Kálmán hangszerelései külön zenei egységek, mégis egymásból természetesen következő zenei és képfolyamban egyesülnek. A Budapesti Olasz Intézetben forgatott filmet december 22-től öt napon át egy hazai internetes hírportálon is megtekintheti a magyar közönség.

Négyzetes kép a leadben: a Concerto Budapest Facebook oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Magala Ronnie válaszol
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Kondor Ádám válaszol
Háttérinterjú Balogh Máté Andrással, a kortársPRos Kft. és az Art is Business Egyesület alapítójával a kulturális és a forprofit szféra egymásra találásáról, igényekről és lehetőségekről
Pintér Tibor: Hangok és szavak erdeje könyvbemutató

Más művészeti ágakról

színház

William Shakespeare – Kulcsár Noémi: Ahogy tetszik
art&design

Győri Blanka gondolatai* Joó Irma munkáiról
színház

17. Gyulai Shakespeare Fesztivál
art&design

Háttérinterjú Deák Erikával, a Deák Erika Galéria alapítójával a hazai művészeti képzésről, a pályakezdők lehetőségeiről és arról, hogy mit jelent galeristának lenni


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés