bezár
 

zene

2021. 12. 23.
A Muzsikás együttes koncertje
Világzene a Müpa színpadán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Muzsikás együttes koncertje A világhírű Muzsikás együttes, mint minden évben, idén is ünnepi időszakban, december 30-án áll a Müpa színpadára, hogy művészbarátai segítségével a zene szárnyán elröpítse hallgatóságát egy olyan régmúlt világba, mely mai életünkben is fontos szerepet tölthet be – írja a mupa.hu.

A Muzsikás együttes távoli magyarlakta vidékekre kalauzol, ahol a népzene a mindennapi élet részeként épült be a hétköznapokba, egyrészt örömforrásként, a felszabadult mulatozás alapjaként, másrészt léleknyugtató, feszültségoldó szerként, gyógyírként a bajra. Idén az est még több élménnyel kecsegtet: a rendkívül izgalmas zenei találkozásoknak, kiváló szólista vendégművészeknek köszönhetően elvezet az év végi ünnepkör vidám, felszabadult, világi, táncos-mulatós hangulatába, az új esztendő kezdetének reménnyel teli időszakába, és megszólaltat olyan dallamokat, balladákat is, melyek mai világunkban is segítik a gondoktól való megszabadulást, az elmélyülést.

A koncerten közreműködik Sipos Mihály (hegedű), Porteleki László (hegedű, koboz, tambura, ének), Éri Péter (brácsa, kontra, furulyák, mandolin), Hamar Dániel (nagybőgő, gardon, dob), valamint Petrás Mária, Kacsó Hanga (ének), Balogh Kálmán (cimbalom) és a Pro Musica Leánykar, karigazgató: Szabó Dénes. 

Négyzetes kép a leadben: A Muzsikás együttes Facebook-oldala.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről

Más művészeti ágakról

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés