bezár
 

zene

2021. 12. 23.
A Muzsikás együttes koncertje
Világzene a Müpa színpadán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Muzsikás együttes koncertje A világhírű Muzsikás együttes, mint minden évben, idén is ünnepi időszakban, december 30-án áll a Müpa színpadára, hogy művészbarátai segítségével a zene szárnyán elröpítse hallgatóságát egy olyan régmúlt világba, mely mai életünkben is fontos szerepet tölthet be – írja a mupa.hu.

A Muzsikás együttes távoli magyarlakta vidékekre kalauzol, ahol a népzene a mindennapi élet részeként épült be a hétköznapokba, egyrészt örömforrásként, a felszabadult mulatozás alapjaként, másrészt léleknyugtató, feszültségoldó szerként, gyógyírként a bajra. Idén az est még több élménnyel kecsegtet: a rendkívül izgalmas zenei találkozásoknak, kiváló szólista vendégművészeknek köszönhetően elvezet az év végi ünnepkör vidám, felszabadult, világi, táncos-mulatós hangulatába, az új esztendő kezdetének reménnyel teli időszakába, és megszólaltat olyan dallamokat, balladákat is, melyek mai világunkban is segítik a gondoktól való megszabadulást, az elmélyülést.

A koncerten közreműködik Sipos Mihály (hegedű), Porteleki László (hegedű, koboz, tambura, ének), Éri Péter (brácsa, kontra, furulyák, mandolin), Hamar Dániel (nagybőgő, gardon, dob), valamint Petrás Mária, Kacsó Hanga (ének), Balogh Kálmán (cimbalom) és a Pro Musica Leánykar, karigazgató: Szabó Dénes. 

Négyzetes kép a leadben: A Muzsikás együttes Facebook-oldala.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Prae körkérdése zeneszerzőkhőz: Derecskei András válaszol
Interjú Optimist Prime-mel és Transibittel
Háttérinterjú Szálka Zsuzsannával kortárs zenéről, ismeretterjesztésről, művész és közönség kapcsolatáról

Más művészeti ágakról

art&design

Hova tűnt a lakástextil? Hova tűnt a lakástextil?
Vélemény az idei Texhibition című kiállításról
8. Budapest International Documentary Festival
Magyar költők amerikai antológiájának bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés