bezár
 

zene

2021. 12. 25.
Hazai (h)ősök nyomában
Ivan & The Parazol - Hommage à Syrius
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hazai (h)ősök nyomában December 28-án 20:00-ás kezdettel a Müpában koncertezik az Ivan and the Parazol - olvasható a Müpa honlapján.

Az elmúlt évtizedben példaértékű karriert befutott zenekar 2021-ben megjelent ötödik nagylemeze négy angol nyelvű album után végig magyarul szól, a Budai Pop című anyaghoz ráadásul egy könyv is tartozik, amelyben szépírók novelláiban elevenednek meg az új dalok. A zenekar 2016-ban tisztelgett egy Müpa-koncerten a legendás magyar prog jazz formáció, a Syrius előtt, a remekül sikerült est folytatásaként új koncepcióval, további Syrius-számokkal mutatják be sajátos Budai Pop Szvitjüket.

A Hommage à Syrius - Budai Pop Szvit című koncert továbbgondolja az öt évvel ezelőtti, nagy visszhangú este koncepcióját, és egy ötleteiben és díszleteiben is megújuló műsort kínál. A 2010-ben alakult Ivan & The Parazol pillanatok alatt lett a hazai rockzenei színtér egyik legnépszerűbb csapata, az évtized egyik emblematikus együttese, amely mindig a következő megléphető szintet keresi, egyben ügyesen építette karrierjét az országhatárokon túl is. Zenéjében és hozzáállásában ugyanakkor mindig is vallotta és éltette magyar popzenei gyökereit, a beat, a pszichedélia vagy épp a funkos rockzene hatását, számos más formációtól kapott inspiráció mellett a progresszív rockos-jazzes Syrius-ihletettséget is. A zenekar a nyáron megjelent ötödik albumával végképp a nagy hatvanas-hetvenes évekbeli hazai (h)ősök nyomába lépett - és nem csak a magyar szövegek miatt -, így igazán stílszerű, hogy ezzel a kéttételes új műsorral ismét erősen megidézi a korszak szellemét. A már általuk is játszott Syrius-dalok mellett olyanok is elhangzanak, amelyek korábban nem, a megújult koncepciót viszont ugyanúgy a rock and roll szabadsága lengi be, ahogyan Parazolék egész eddigi útját.

Az előadás a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben lesz. Négyzetes kép a lead-ben: az Ivan and the Parazol Facebook oldala.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Nils Frahm: Day
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés