bezár
 

zene

2022. 01. 03.
A Metrum Ensemble koncertjével kezdődik az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Metrum Ensemble koncertjével kezdődik az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál A Metrum Ensemble koncertjével kezdődik pénteken az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál a budapesti Zeneakadémián.

A szervezők hétfői közleménye szerint a "Mi és Ők" mottó köré szerveződő januári fesztivál programjai az európai országok és a magyar művészeti élet kapcsolataira fókuszál. A fesztivál az újzene sokszínű és innovatív világába enged betekintést, célja új módszerekkel bemutatni, ezáltal szélesebb közönség számára is könnyebben elérhetővé tenni az újzenét.

A fesztiválon fellép többek között Lluisa Espigolé spanyol zongoraművész, Jean-Philippe Gross zeneszerző Franciaországból, Nagy Andrea klarinétművész Németországból, Frantisek Vyrostko nagybőgős, Peter Katina harmonikaművész, valamint a magyar kortárs zenei élet szereplői, a Modern Art Orchestra, az UMZE Ensemble és a Kamon Kardamon is. A fesztivál programjainak számos további budapesti helyszín - a Budapest Music Center, a Budapesti Francia Intézet, a FUGA - Budapesti Építészeti Központ, a Három Holló, az OMA (Ordinary Music Archives) és a Trafó Kortárs Művészetek Háza - ad otthont.

Az Átlátszó Hangot január 23-án a Zeneakadémia hangszeres szólistáinak koncertje zárja a FUGA-ban. Mint írják, az idei évben Horváth Balázs mellett Dargay Marcell a programok általános kurátora. A BMC könyvtárában kialakított olvasósarokban ezúttal is megismerhetőek lesznek az elhangzó művek partitúrái a fesztivál ideje alatt. A programban hangversenyek, kiállítás és filmklub is szerepel, 2023-ban pedig - a szervezők ígérete szerint - megújult formában jelentkezik majd a fesztivál.

Négyzetes kép a leadben: Balázs Mohai / A Metrum Ensemble Facebook oldala

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Balogh Máté két ősbemutatója
Interjú Varga Judittal a siker lehetséges jelentéseiről, a zenei egyetemek szerepéről és a női zeneszerzők helyzetéről
Interjú Tóth Viktorral pályakezdésről, külföldi lehetőségekről, mesterekről, a zene lényegéről

Más művészeti ágakról

film

Óda a merengő ifjúsághoz Óda a merengő ifjúsághoz
Joachim Trier: A világ legrosszabb embere
gyerek

Lépesméz, zseléprint és papírszív Lépesméz, zseléprint és papírszív
Trogmayer Éva és Egervölgyi Lilla Medvemese című első kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés