bezár
 

irodalom

2022. 01. 08.
Projected Souls
A Nincs Online kiálítása az Aurórában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nagy Lili Panna fotóművész első kiállításának ad otthont az Auróra január 15-től, amelyhez a Nincs online folyóirat szerzői írtak szövegeket. A kiállítás anyagából készült 2022-es Nincs-naptár korlátozott példányszámban a kiállításmegnyitón megvásárolható.

A kiállítás anyagának fókuszában az emberi kapcsolatok, a bántalmazás és annak következményei állnak, ehhez az interaktív befogadói stratégiák mozgósítása mentén igyekszik közeledni. Nagy képei a nem kívánt vagy kikerülhetetlen kapcsolatok nehézségeit, örömeit, legbensőbb pillanatait örökítik meg. Mindehhez egy workshop keretein belül a Nincs Online folyóirat fiatal szerzői írtak reflexiót, a folyamatról werkfilm is készült. Az inspirációs munkafolyamat célja a kiállítás anyagához történő közelebb kerülés, amely a fotók mögött rejlő személyes történetek megismerésén, a vizualitás és az írás találkozásának kihívásain keresztül a mélyebb átélést segíti elő.

Nagy Lili Panna (2000, Budapest), fotóművész. Egész gyermekkorában kereste önmagát a művészetben, amit végül a fotográfiában talált meg. Munkájában elsősorban különböző egyénekre és önmegvalósításukra fekteti a hangsúlyt. 2019-ben merült bele igazán a portréfotózásba, 2020-ban kezdte meg tanulmányait Rómában, egy művészeti Akadémián. Idén nyáron végül maga mögött hagyta az olasz várost és oktatást, de az elmúlt évek tapasztalatai vezették el a művészt a
máig megvalósult alkotásaihoz.

A kiállítás-projektben alkotó szerzők: Beke Sára D., Biró Sára, Déri Anna, Fazekas Áron, Márton Ágnes, Paszti-Lénárt Flóra, Ráday Zsófia, Szabó Máté, Szamosvári Bence

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Vaktérkép
Háborúról, (politikai) költészetről és személyességről Bozsik Péterrel, Orcsik Rolanddal és Terék Annával
Napló a XI. Hajdúböszörményi Írótáborról

Más művészeti ágakról

David Leitch: A gyilkos járat
A Rumini című táncszínházi előadásról
art&design

Reflexió a Koreai Kulturális Központ Közös ihlet: hangul Jun Dongdzsu költészete nyomán című kiállításáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés