bezár
 

art&design

2022. 01. 06.
ELTE: megújul az esztétika mesterképzés
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
ELTE: megújul az esztétika mesterképzés A kortárs művészeti közeg és szereplőinek megismerésére, valamint gyakorlati tapasztalatok megszerzésére is figyelmet fordít a 2022 őszétől megújuló képzés – írja az ELTE BTK honlapja.

Az új esztétika MA célja, mint olvasható, a változatlanul fennmaradó erős elméleti alapismeretek biztosítása mellett, hogy a hallgatók hangsúlyosabb betekintést nyerjenek a kortárs művészeti élet sokszínű világába, személyesen megismerkedjenek elismert alkotókkal és a különböző művészeti területek fontos szereplőivel, szervezőivel és háttérembereivel, valamint az évek során a gyakorlat terén is kipróbálhassák magukat. A tanszék ezáltal nemcsak a konkrét szakmai orientációt szeretné megkönnyíteni, de igyekszik elősegíteni a mesterszakos tanulmányok utáni sikeres elhelyezkedést is.

Emlékezetes, nemrég a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen megszűnt az esztétika oktatása. Az ELTE oldalán megtalálható a képzés új tanegységlistája is.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Reflexió a Koreai Kulturális Központ Közös ihlet: hangul Jun Dongdzsu költészete nyomán című kiállításáról
art&design

MINTÁZATOK – Na de mihez kezdjünk velük?
Neked már megvan a heti Praedád? 07.04-07.17
art&design

Beszámoló a Poszthumanizmus és képzőművészet című beszélgetésről

Más művészeti ágakról

Interjú az idei Év Gyerekkönyve Díj egyik HUBBY különdíjasával, Pacskovszky Zsolttal
Transzdiszciplináris Traumatudomány: Trauma Kortárs és Történeti Perspektívákon Keresztül címmel angol nyelvű, nemzetközi nyári egyetem a CEU budapesti kampuszán, 2022 július 11-16.
gyerek

MINTÁZATOK – Na de mihez kezdjünk velük?


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés