bezár
 

színház

2022. 01. 23.
Veszedelmes viszonyok a Budapesti Operettszínházban
A produkció premierjét január 28-án és 29-én láthatja a közönség
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Veszedelmes viszonyok a Budapesti Operettszínházban Veszedelmes viszonyok címmel zenedrámát mutat be a Budapesti Operettszínház; a Kiss Csaba rendezésében, kettős szereposztásban színre vitt produkció premierjét január 28-án és 29-én láthatja a közönség a Kálmán Imre Teátrumban.

„Öt film és többszáz színházi előadás után Choderlos de Laclos regényét zenedrámaként először a Budapesti Operettszínház mutatja be” – olvasható a teátrum MTI-hez eljuttatott közleményében. Kiss-B. Atilla, a színház főigazgatója szerint az előadás a színház sokszínűségét hivatott megmutatni. „Nem titkolt szándékom, hogy minél szélesebb közönségrétegeket szólítsunk meg folyamatosan, és szoktassunk be a Budapesti Operettszínházba” – idézi a közlemény a főigazgatót.

Szkéné színház

Mint a közleményben kiemelik, Kiss Csaba az általa rendezett Tajtékos dalok című produkció stiláris folytatásaként ismét egy francia darabot állított színpadra a Kálmán Imre Teátrumban. A rendező az előadás zenéjét méltatva elmondta: lenyűgözve nézte, ahogy Kovács Adrián zeneszerző rétegről-rétegre fejtette meg zeneileg a szerepeket. „Mögöttünk van egy bonyolult regény, valamint több filmfeldolgozás előképei, mégis «egyénien» és saját ízlése szerint egy barokk világban elevenedik meg a mai gondolkodás, néha még Bartókot is ki lehet hallani” – mondta a rendező.

Kovács Adriánt is idézik, aki a zenéről elmondta: az úgynevezett "rizsporos" korszakot vette alapul. „Mégsem tekintem stílusjátéknak, inkább arra a kettősségre épül fel az egész, hogy a szereplők mást mondanak, mint amit valójában gondolnak. Ebben tud a zene segítség és kifejezőeszköz lenni, kicsit modern köntösbe öltöztetve” – mondta.

A produkcióhoz Berzsenyi Krisztina jelmeztervező korhű, részletgazdag és látványos jelmezeket tervezett. Az előadás díszlete maga a Kálmán Imre Teátrum egésze a színpaddal és a nézőtérrel együtt, vagyis a néző a vetítésekkel kiegészülő előadás aktív részesévé, míg a szereplők időnként saját karakterük nézőjévé válnak.

Az előadásban Kocsis Dénes/ Sándor Péter, Polyák Lilla/ Peller Anna, Széles Flóra/ Gubik Petra, Janza Kata/ Füredi Nikolett, Kelemen Hanna/ Kardffy Aisha, valamint Cseh Dávid Péter/ Angler Balázs játszik. A darab szövegkönyvét Choderlos de Laclos regénye nyomán Kiss Csaba írta, a játékmester Bori Tamás, a dalszövegeket Müller Péter Sziámi jegyzi.

A négyzetes kép forrása: A Budapesti Operettszínház Facebook oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Széttépett tündérmese Széttépett tündérmese
A Mohácsi testvérek Mágnás Miskája a 6szín Teátrumban
Filmszínházi keretek között debütált a Batsheva Dance Company felújított táncelőadása
színház

A „Jól vagyok.” relativitása A „Jól vagyok.” relativitása
Mentális egészségről Bodor Panna és az Ébredések Alapítvány jóvoltából
színház

Örökölt tehetetlenség Örökölt tehetetlenség
Nagy Ibsen-vizsga a Trafóban

Más művészeti ágakról

gyerek

El kellett mozdulni a mesevilág felé El kellett mozdulni a mesevilág felé
Interjú Molnár T. Eszter írónővel és Török Zoltán természetfilmessel
Interjú Kenyeres Bálinttal a magyar film helyzetéről, a folyamatos alkotás lehetetlenségéről és a szerzői film perifériára szorulásáról
art&design

Kísérletek a humanizmus fenyítőbotjának hatástalanítására Kísérletek a humanizmus fenyítőbotjának hatástalanítására
Beszámoló a Poszthumanizmus és képzőművészet című beszélgetésről
irodalom

Mészöly Miklós Szekszárdja, Szekszárd Mészöly Miklósa Mészöly Miklós Szekszárdja, Szekszárd Mészöly Miklósa
Liebhauser János[szerk.] és Dicső Zsolt[szerk.]: Átfénylik rajtuk, Antológia Mészöly Miklós 100. születésnapjára, Kalligram Kiadó, Budapest 2021.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés