bezár
 

építészet

2022. 03. 11.
Tizennégy tájépítész műve érkezett a Városmajor megújítására kiírt pályázatra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tizennégy tájépítész műve érkezett a Városmajor megújítására kiírt pályázatra Mérföldkőnek nevezte Fürjes Balázs a Városmajor megújításában, hogy tizennégy tájépítész műve érkezett be a budai park rendezésére kiírt pályázatra.

"Az év elején a kormányzati Budapest Fejlesztési Központtal nyílt tájépítészeti tervpályázatot írtunk ki a Városmajor megújítására. Egy zöldebb, rendezettebb és családbarátabb parkot hozunk létre Buda szívében több és jobb minőségű zöldfelülettel, kényelmes utcabútorokkal, öltözővel felszerelt sportpályákkal, tágas kutyafuttatóval és több korosztály számára alkalmas játszótérrel" - olvasható a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár Facebook-bejegyzésében.

Fürjes Balázs kitért arra, hogy januárban parkbejárást és szakmai workshopot szerveztek a pályázat iránt érdeklődő tájépítészeknek. Szerdán délelőtt a zsűri tagjaival és a munkát segítő szakértői csapattal járták be a Városmajort, majd délután a Lóvasút épületében bontották fel a határidőre beérkezett tizennégy 14 pályaművet.
 

Kép forrása: Fürjes Balázs hivatalos Facebook oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Reflexió a girlscanscan Tripping on Modernist Monuments című kiállításáról
építészet

Kis szelet a Látkép 2021 - Művészettörténeti Fesztiválból
Podcast-történet és ajánló a hazai, kulturális csatornákról

Más művészeti ágakról

Varázslat egy nyáréjszakán a Tháliában
Park Chan-wook: A titokzatos nő
Megjelent a Csaknekedkislány új albuma


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés