bezár
 

zene

2022. 03. 27.
Francia vendégek a kecskeméti Bohém Fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Francia vendégek a kecskeméti Bohém Fesztiválon A péntektől vasárnapig tartó 31. Nemzetközi Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál vendégei idén a magyar fellépők mellett francia zenészek lesznek.

Ittzés Tamás, a Bohém Ragtime Jazz Band tagja, a fesztivál szervezője elmondta, a Hírös Agórában zajló fesztiválra Franciaországból olyan kiváló fellépők érkeznek, mint a Kecskeméten korábban már megforduló trombitás Malo Mazurié, az egyedi hangú klarinétos Aurelie Tropez, a bendzsós-gitáros Felix Hunot és a világ egyik legkiválóbb swing-zongoristája, Louis Mazetier. A programsorozat pénteken este egy különleges koncerttel nyit. Jazz klasszikus köntösben címmel az érdeklődők három ősbemutatót hallhatnak. Ittzés Tamás klarinét-hegedű kettősversenyében és négytételes zongoraversenyében a Szolnoki Szimfonikus Zenekar játszik a szerző vezényletével. A koncert második felében pedig az idén íródott Jazzmise lesz hallható a Cantus Nobilis Kórus és a Bohém Ragtime Jazz Band előadásában, a szopránszólót Mudrák Mariann énekli.

Ittzés Tamás kiemelte, a fesztiválon a hagyományoknak megfelelően öt koncertet tartanak. Szombat délelőtt Louis Mazetier lép fel Zongorashow című előadásával, a délutáni kamarajazz pedig egészen egyedülálló különlegességet tartogat: tizenkét francia és magyar zenész várja majd, hogy kivel játszik, ugyanis a helyszínen sorsolják ki a zenészeket először hat duóba, majd négy trióba, végül három kvartettbe. Este a Bohém Ragtime Jazz Band, majd a Korb Attila által megálmodott francia-magyar vegyescsapat, a French-Hungarian Jazz Connection tagjai játszanak, a vasárnapi, örömzenével egybekötött zárókoncert pedig ismét tartogat majd meglepetéseket a zenészeknek is. A szervező beszámolt arról is hogy pénteken és szombaton az esti koncertek után az éjjel egyig tartó közös örömzenére, jam sessionre nemcsak a zenekedvelőket, hanem a swingtáncosokat is várják.

A Bohém Fesztivál az interneten is követhető a Bohém Ragtime Jazz Band hivatalos oldalán.

Négyzetes kép a leadben: Bohém Ragtime Jazz Band Facebook-oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Kondor Ádám válaszol
Interjú Borlai Gergővel a véletlenek működéséről, a hazai és külföldi zenei szcéna működéséről, a zene marketingjéről
Lully–Molière: A kénytelen házasság
Interjú Pusker Júliával fordulópontokról, külföldi érvényesülésről, a klasszikus zenei előadóművészet minőségének alakulásáról

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Kazsimér Somával a Hosszú beszéd című performanszról
Szlovák est a Tiszatáj szerkesztőségében
színház

Mary Shelley - Nick Dear Frankensteinje a Budapest Bábszínházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés