bezár
 

zene

2022. 03. 28.
A punk és a hardcore legendái Orfűn
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A punk és a hardcore legendái Orfűn A punk és a hardcore legendái, így a Marky Ramone's Blitzkrieg, az Agnostic Front, az Exploited, a Terror, az Anti-Nowhere League és a Discharge is fellépnek a Toxic Weekend nevű rendezvényen július 7. és 9. között Orfűn.

A fesztiválon a pécsi Toxic Music Club hangulatát idézik meg a Mecsek bércei között, a Pécsi-tó partján, az orfűi Panoráma Campingben. A Toxic Weekend keretében hat nemzetközi és huszonnégy hazai punk és hardcore zenekar játszik két színpadon - egy feltörekvőcsapatot a közönség szavazhat be a programba - közölték a szervezők az MTI-vel.

Marky Ramone (Marc Steven Bell) minden idők egyik leghíresebb és leghírhedtebb amerikai punk rock bandájának, a műfaj történetére az egyik legnagyobb hatást gyakorló Ramonesnak volt a dobosa 1978 és 1983, majd 1987 és 1996 között. A csapat utolsó élő tagja a Marky Ramone's Blitzkrieggel Ramones klasszikusokat fog játszani a rendezvényen, köztük a Blitzkrieg Bop-ot, az I Wanna Be Sedated-et, a Rock 'n' Roll High Schoolt és a Psycho Therapy-t. A zenész legutóbb 2016-ban a Sziget fesztiválon járt Magyarországon.

A crossover thrash/hardcore punkot játszó New York-i Agnostic Front 1980-től 1992-ig volt aktív, majd 1997-től ismét összeálltak. Az együttesben a régiek közül Vinnie Stigma gitáros és Roger Miret énekes ma is tag. Az 1979-ben alakult skót Exploited is a crossover trash képviselője, az állandóságot náluk az exkatona frontember, Wattie Buchan jelenti. 1982-ben megjelent első nagylemezük címe mindent elmond: Punks Not Dead; Magyarországon legutóbb a 2019-es Rockmaratonon léptek fel.

A hardcore punkot játszó Discharge 1977-től létezik, a street punk/hardcore punk/biker metál vonalon mozgó brit Anti-Nowhere League 1980-tól, és beatdown hardcore-t képvisel a fiatalabb generáció zenészeiből álló, 2002-ben alakult Los Angeles-i Terror.

A hazai színtérről a Toxic Weekend fellépői között többek közt az A.M.D., a Beerzebub, a Böiler, a Counter Clockwise, a Don Gatto, a Dirty Dawn, a Fegyelmező Részleg, Francesco és a haverok, a Hanoi, a Hétköznapi Csalódások, a Kozmosz, a Liberal Youth, a Linx, a Lopunk, a Macskanadrág, a nemecsek, a PETOFI, a Prosectura, a QSS, a Social Free Face, a Stubborn, a Tisztán a cél felé, valamint a Vodka For Kids.

A rendezvény ötletgazdái a Punk-Rock-Maraton és a Rockmaraton szervezői.

A négyzetes kép forrása: Toxic Weekend facebook oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Kecskés D. Balázs válaszol
Interjú Borlai Gergővel a véletlenek működéséről, a hazai és külföldi zenei szcéna működéséről, a zene marketingjéről
Balogh Máté és Tornyai Péter kantátáinak előadása
Mayhem-koncert + Mortiis, Exodikon a Barba Negrában, 2022. április 29.

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Kazsimér Somával a Hosszú beszéd című performanszról
A Kelet-Nyugati Alkotóműhely Felejtő című előadásáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés