bezár
 

film

2022. 03. 31.
Mephisto: újrabemutató és plakátkiállítás a Cinema MOM-ban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Pannon Entertainment forgalmazásában újra vetítik a mozik Szabó István Mephistóját, a film teljes körű digitális felújítása a Nemzeti Filmintézet égisze alatt működő Filmarchívum és Filmlabor együttműködésében valósult meg. Az „újrabemutató” apropóján plakátkiállítás nyílt a MOM moziban, amely két hónapig látható. 

A Magyar Plakát Társaság és a Pannonia Entertainment által rendezett Mephisto plakátkiállítás a Cinema MOM moziban március 24-től két hónapig látogatható az első emeleti mozi legfelső szintjén. A kiállítás tizenhét grafikusművész alkotásából áll, melynek témája szintén a Mephisto újrabemutatása. A Magyar Plakát Társaság és barátaik készítették el a tárlat darabjait, a MOME-n megvalósuló 3. POSTERFEST plakátkiállítás részeként. 

A tárlaton szereplő művészek: Árendás József, Baráth Ferenc, Csordás Zoltán, Ducki Krzysztof, E. Zsemberi-Szígyártó Miklós, Faniszló Ádám, Gál Krisztián, Gyárfás Gábor, Horkay István, Káldor Kata, Kemény György, Keresztes Dóra, Korolovszky Anna, Molnár Gyula, Sz. Eszteró Anett, Tóth Tamás és Varga Gábor Farkas.

A kiállítás helyszíne: Cinema MOM, 1123 Budapest, Alkotás utca 53.

Mephisto

A Pannonia Entertainment és az NFI–Filmarchívum az újrabemutató kapcsán alkotói pályázatot is hirdetett, amelynek végeredményéről itt található bővebb információ. 

A beérkezett pályamunkák között a legkedveltebb műfaj a moziplakát, a digitális grafika, a festmény és a rövid gif animáció volt. Izgalmas, merész és bátran kísérletező alkotások közül választotta ki a zsűri a 11 nyertes pályázatot, mely alkotásokat szintén a kiállításon láthat a közönség, írta a Filmarchívum a honlapján.

A felújított Mephisto vetítéseiről ide kattintva tájékozódhatnak az érdeklődők.

Forrás: Pannonia Entertainment

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Csáki László: Kék Pelikan
A 14. Frankofón Filmnapokról
A legkülönbözőbb természetű titkok a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés