bezár
 

zene

2022. 04. 05.
John Legend lemondta júniusi budapesti koncertjét
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
John Legend lemondta júniusi budapesti koncertjét Lemondta John Legend nyári budapesti koncertjét. A többszörös Grammy-díjas soul-R&B előadó június 30-i fellépése, amely a Sportarénában lett volna, az ukrán-orosz háború miatt marad el.

A turné Kijevből indult volna Lengyelországon és Magyarországon keresztül Nyugat-Európa felé. A mostani háborús helyzet ennek megvalósítását nem teszi lehetővé, így a budapesti koncert is elmarad - közölte a szervező Green Stage Production hétfőn az MTI-vel.

Mint írták, a megváltott jegyeket visszaváltják.

A 43 éves John Legend eddig hét albumot készített. A csodagyerekként indult előadó pályája elején Kanye Westtel dolgozott együtt, később Alicia Keysszel, Twistával, Janet Jacksonnal is. Már legelső stúdióalbuma, a 2004-ben megjelent Get Lifted hatalmas sikert, és három Grammy-díjat hozott számára: a lemez több mint hárommillió példányban fogyott világszerte. 2006-ban jött ki a Once Again című album, két évre rá az Evolver, majd 2010-ben a Roots-szal közös Wake Up!, újabb két Grammy-vel.

A 2013-as Love in the Future lemez után egy évvel a Selma című filmben szereplő, Commonnal közös Glory című dalért az Oscar-díjat is megkapta, majd Emmy-díjat kapott a 2018-as Jesus Christ Superstar Live in Concert című produkcióban nyújtott teljesítményéért. Legutóbbi albuma, a Bigger Love 2020-ban jelent meg.

A négyzetes kép forrása: https://en.wikipedia.org/wiki/John_Legend

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszélgetés Diószegi Benjámin zongoristával
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Tornyai Péter válaszol
Interjú Váradi Helgával kapcsolatépítésről, tanulmányokról, művészeti ágak összekapcsolásáról
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Sőrés Zsolt válaszol

Más művészeti ágakról

Öbölnyi Megafon kötetbemutató
Ruben Östlund: A szomorúság háromszöge
Kötetlenül legutóbbi alkalmának vendége Bíró Zsombor Aurél volt
art&design

Interjú Rainer Péterrel, a Gadányi Jenő Alapítvány elnökével


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés