bezár
 

irodalom

2022. 04. 10.
Versek félelem nélkül
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Versek félelem nélkül Április 11-én, hétfőn lesz a magyar költészet napja, ehhez kapcsolódóan a Blinken OSA Archívum figyelemfelkeltő kezdeményezést indít versek félelem nélkül címmel. Hat klasszikus- és kortárs költeményt mondanak el videós formában fiatal színészek. Az érdekesség pedig az, hogy most félelemmel teli, bátortalan előadásmódban. A versek nézője pedig egy adott ponton dönthet, hogy szeretné-e megnézni és meghallgatni a félelem nélküli verziót, vagy sem. 

A kampány a Freeszfe hallgatóival együttműködve hat magyar költőnek a bátor kiállást hangsúlyozó versét értelmezi újra, hogy az előadóművészeten keresztül inspiráljon a hatalomtól való félelem legyőzésére és a szabad véleménynyilvánításra.

Az április 11-én indul kampány egy rendhagyó videósorozat formájában kel életre, amelyben a nézők a költemények egy-egy részletét a megszokottól eltérően, félelemmel teli előadásmódban hallhatják. Ezt követően a nézők maguk dönthetnek arról, hogy szeretnék-e hallani és látni a versek félelem nélküli változatát, ezzel is támogatva a közjóért, a bátorságért való kiállást.

A kezdeményezés irodalmi konzulense Závada Péter volt, a benne résztvevő színészek pedig Veszelovszki Janka, Váradi Gergely, Sebestény Jakab, Szacsvai István, Bartos Ági és Fodor Orsolya. A megszólaltatott művek költői: Arany János, Ady Endre, József Attila, Kemény István, Orbán Ottó és Gergely Ágnes.

A versek elérhetőek a Blinken OSA Archívum Youtube csatornáján és Instagram oldalán.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
A 14. Frankofón Filmnapokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés