bezár
 

irodalom

2022. 04. 10.
Versek félelem nélkül
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Versek félelem nélkül Április 11-én, hétfőn lesz a magyar költészet napja, ehhez kapcsolódóan a Blinken OSA Archívum figyelemfelkeltő kezdeményezést indít versek félelem nélkül címmel. Hat klasszikus- és kortárs költeményt mondanak el videós formában fiatal színészek. Az érdekesség pedig az, hogy most félelemmel teli, bátortalan előadásmódban. A versek nézője pedig egy adott ponton dönthet, hogy szeretné-e megnézni és meghallgatni a félelem nélküli verziót, vagy sem. 

A kampány a Freeszfe hallgatóival együttműködve hat magyar költőnek a bátor kiállást hangsúlyozó versét értelmezi újra, hogy az előadóművészeten keresztül inspiráljon a hatalomtól való félelem legyőzésére és a szabad véleménynyilvánításra.

Az április 11-én indul kampány egy rendhagyó videósorozat formájában kel életre, amelyben a nézők a költemények egy-egy részletét a megszokottól eltérően, félelemmel teli előadásmódban hallhatják. Ezt követően a nézők maguk dönthetnek arról, hogy szeretnék-e hallani és látni a versek félelem nélküli változatát, ezzel is támogatva a közjóért, a bátorságért való kiállást.

A kezdeményezés irodalmi konzulense Závada Péter volt, a benne résztvevő színészek pedig Veszelovszki Janka, Váradi Gergely, Sebestény Jakab, Szacsvai István, Bartos Ági és Fodor Orsolya. A megszólaltatott művek költői: Arany János, Ady Endre, József Attila, Kemény István, Orbán Ottó és Gergely Ágnes.

A versek elérhetőek a Blinken OSA Archívum Youtube csatornáján és Instagram oldalán.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Természetes, hogy értelmetlen Természetes, hogy értelmetlen
A Hazai Attila Irodalmi Díj idei díjazottja Szabó Marcell
irodalom

Mészöly Miklós Szekszárdja, Szekszárd Mészöly Miklósa Mészöly Miklós Szekszárdja, Szekszárd Mészöly Miklósa
Liebhauser János[szerk.] és Dicső Zsolt[szerk.]: Átfénylik rajtuk, Antológia Mészöly Miklós 100. születésnapjára, Kalligram Kiadó, Budapest 2021.
irodalom

Meteorológia Meteorológia
Vaktérkép

Más művészeti ágakról

Lully–Molière: A kénytelen házasság
gyerek

Pagonyfeszt a Dürer kertben Pagonyfeszt a Dürer kertben
Családi program május 22-én
Daniel Kwan – Daniel Scheinert: Minden, mindenhol, mindenkor


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés