bezár
 

film

2022. 05. 11.
Május 29-ig várják a jelentkezéseket a kulturális filmek fesztiváljára
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Május 29-ig várják a jelentkezéseket a kulturális filmek fesztiváljára Május 29-ig lehet jelentkezni a kulturális filmek fesztiváljára helyi magyar kultúrát feldolgozó versenyfilmekkel, amelyeket Magyarországon, a Kárpát-medence és a világ magyarok lakta területein kell forgatni. A versenyfilmek készítésének ideje 2000. január 1-től 2022. május 29-ig terjedhet, a filmek maximális terjedelme 330 másodperc lehet.

A versenyfilmek segíthetnek megérteni a helyi magyar kultúra, azon belül is a hagyományok és a táji értékek szerepét a magyar kultúrában, felhívják az emberek figyelmét ezek fontosságára. A portréfilm egy vagy több, helyben élő/élt magyar személyről szólhat, aki a helyi magyar kultúra értékeit pozitívan jeleníti meg. A versenyfilmeket videó, filmes és/vagy számítógépes, illetve bármilyen animációs technikával készíthetik a pályázók. Pályázni egyénileg vagy csoportosan lehet, érvényesen jelentkezhet minden 18. életévét betöltött természetes személy, valamint jogi személyek (szervezetek) is. A versenyben való részvételhez szükséges jelentkezési lapot online kell beküldeni május 9-től május 29-ig a fesztivál weboldalán.   

A közönség szavazása május 29-től július 3-ig tart. A zsűri a legtöbb közösségi aktivitást elért és a versenykiírásnak megfelelő, maximum 30 darab videót értékeli, valamint a közönség maximum 2 filmet is a döntőbe juttathat. A döntősnek minősülő alkotók és versenyművek részt vehetnek a díjátadáson és a kapcsolódó eseményeken augusztus 4. és 7. között Tállyán. A verseny fődíja 1 millió forint, a második helyezett 500 ezer forintban, a harmadik helyezett 250 ezer forintban részesül. A közönségdíjazott 300 ezer forint, a legjobb operatőr 800 ezer forint jutalmat vehet át.

A pályázat további részletei itt olvashatók.

Fotó: Istockphoto

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés