bezár
 

film

2022. 07. 02.
Steven Spielberg önéletrajzi ihletésű új filmje hálaadáskor debütál Amerikában
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Steven Spielberg önéletrajzi ihletésű új filmje hálaadáskor debütál Amerikában Hálaadáskor debütál az észak-amerikai mozikban Steven Spielberg The Fablemans című, a rendező ifjúságát felidéző filmje. Spielbergtől legutóbb a West Side Storyt láthatta a közönség, amelyet hét Oscar-díjra jelöltek, és egyik sztárja, Ariana DeBose el is nyerte a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat.

A Universal stúdió és az Amblin Partners, Spielberg produkciós vállalatának közleménye szerint a november 23-i országos bemutató előtt korlátozottan már november 11-től forgalmazzák New Yorkban és Los Angelesben – adta hírül az MTI a The Hollywood Reporter alapján.

A The Fablemans című, felnőtté válásról szóló film Spielberg gyermekkorát és a szüleivel való kapcsolatát idézi fel. A produkcióban Gabriel LaBelle alakítja a feltörekvő fiatal filmrendezőt. Michelle Williams Spielberg édesanyját, Paul Dano az édesapját játssza, Seth Rogen pedig egy nagybácsi szerepét kapta. A filmet megrendező Spielberg Tony Kushnerrel közösen írta a forgatókönyvet, és Kushnerrel, valamint Kristie Macosko Kriegerrel együtt producerként is dolgozik rajta.

Spielberg produkciós cége, az Amblin korábban többéves forgalmazási és marketinges együttműködési megállapodást kötött a Universallal. A The Fablemans a díjszezon kellős közepén kerül a mozikba. Spielbergtől legutóbb a West Side Storyt láthatta a közönség, amelyet hét Oscar-díjra jelöltek, és egyik sztárja, Ariana DeBose el is nyerte a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat.

Kép forrása: a West Side Story (16) hazai plakátjának részlete, forgalmazza a Fórum Hungary

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kerékgyártó Yvonne: Együtt kezdtük
Jérome Commandeur: A hónap dolgozója
Fazakas Péter: A játszma
Baranyi Gábor Benő: Zanox – Kockázatok és mellékhatások

Más művészeti ágakról

irodalom

Urbán Bálint: Obscuro, FISZ, Budapest, 2020
Neked már megvan a heti Praedád?
Peter Handke: Kísérlet a fáradtságról, Typotex, Budapest, 2022


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés