bezár
 

film

2022. 07. 05.
Veszélyes mutatványra vállalkozott a Szabadság hídon
A Kelj fel és járj főszereplője forgatáson mászott a pillérre
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Veszélyes mutatványra vállalkozott a Szabadság hídon Krimibe illő epizód felvételével zárult a Kelj fel és járj 30 napos forgatása Budapesten, a jelenet az egyik izgalmas pillanata a műfaji sokszínűség jegyében született filmnek, amit tabudöntögetőnek szánnak készítői. Fésős András rendező apa és fia egymásra találását végigkövető filmje - túl azon, hogy az emberi lélek legmélyére tekint, és vállaltan olyan nehéz témát boncolgat, mint az öngyilkosság - a széles közönségnek szánt, életigenlő történetet mesél el korunkról, a családi kapcsolatokról, a szeretet fontosságáról. A Kelj fel és járj a tervek szerint 2023-ban lesz látható a hazai mozikban.

A drámai töltetű történeteknek mindig van valami felemelő, tiszta és őszinte jelentéstartalma. A Kelj fel és járj is ennek szellemében fogant meg bennem. A kezdetektől fogva arra törekedtem, hogy a két ember, apa és fia történetén keresztül a reményt és a szeretet erejét hangsúlyozzuk, dacára azoknak a megpróbáltatásnak, amiken át kell menniük a filmben. Örülök, hogy olyan színészekkel dolgozhattam együtt, mint az apát, a hős tűzoltót megformáló Bogdan Dumitrache, az életmentésekről zugvideókat forgató fiát alakító Börcsök Olivér, vagy a kettejük konfliktusát részben elszenvedő tűzoltóparancsnokot megszemélyesítő Schneider Zoltán. De velük a lista korántsem teljes, hiszen mellettük a kisebb szerepekben is kiváló művészek bukkannak fel. Köztük Cserhalmi György, Keresztes Tamás, Takáts Andrea, Katona Péter, Kovács Lajos, Bánfalvi Eszter, Horváth Zorka és Hegedűs D. Géza” – mondta Fésős András rendező, aki hozzátette, hogy a kiváló szereplőgárda látványos jelenetek felvételére is különös hangsúlyt fektettek a forgatáson.

Kép a forgatásról

Többek közt rengeteg tűzoltó bevonásával, számos szirénázó gépjármű felvonultatásával örökítették meg egy súlyos közúti baleset mentési munkálatait, valamint két napra a budapesti Szabadság híd egy részét is lezárták a munkálatok során. Az utóbbi helyszínen a film főszereplője, Bogdan Dumitrache különösen veszélyes mutatványt hajtott végre, saját akaratából. Kaszkadőr segítsége nélkül, magát mindössze egy tartókötéllel biztosítva mászott ki a híd pillérére több tíz méter magasban. Ennek a vakmerő kérésnek engedélyezéséhez hozzájárult az, hogy a román új hullám vezető színésze tapasztalt mászónak számít civilben, és a biztonságot mindenek felett szem előtt tartva hajtotta végre a feladatot a felvétel során. A látványos képsor a Kelj fel és járj egyik csúcspontja lesz, de emellett még számos fordulatos, izgalmas jelenet rögzítése várt az alkotókra olyan helyeken, mint a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dél-Budai Katasztrófavédelmi Kirendeltsége, a Népsziget, a csepeli hajókikötő, a Corvin negyed, illetve a Magyar Rádió régi, Szentkirály utcai épülete.

forgatás

Az alkotók azt sem rejtik a véka alá, hogy számítógépes trükköket is alkalmaznak majd a kész alkotásban. Hamarosan elkezdődnek a több hónapra tervezett utómunkálatok, amelyek részeként ezek a történet látványvilágát erősítő speciális effektusok is belekerülnek a filmbe, amelynek magyarországi bemutatóját jövőre tervezi a hazai forgalmazó, a Fórum Hungary.

 

Forrás: Kelj fel és járj produkció.

Fotókredit: Galgóczi Németh Kristóf

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés