bezár
 

zene

2022. 08. 05.
Django Feszt augusztus 14-én a Kobuci Kertben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Django Feszt augusztus 14-én a Kobuci Kertben Francia, német, szerb sztárelőadók mellett magyar zenészek lépnek fel a Django Feszt Budapesten augusztus 14-én az óbudai Kobuci Kertben. Az esemény védnöke Roby Lakatos hegedűművész.

Az egész napos nemzetközi zenei fesztiválon, a jazz manouche ünnepén Angelo Debarre, a jazz manouche gitáros legenda először ad koncertet Magyarországon.

A Django & Stephane Nagyszínpadon Angelo Debarre az Aurore Voilqué Trióval ad műsort. Szintén ezen a helyszínen lép fel Roby Lakatos, Leo Ullmann, a Dejan Krsmanovic Balkan Gypsy Jazz Quartet, a Még egy kört! Gypsy Jazz Band, valamint az Emmet Ray Experience.

A közlemény kiemeli: a Django Feszt méltó emléket szeretne állítani Django Reinhardt gitáros és Stéphane Grappelli hegedűs zenéjének. A manouche jazz hazai közösségének összefogásában zenészek, táncosok, a műfaj követőit és jövendőbeli rajongói találkoznak.

A fesztivál másik helyszínen, a Jazzmanouche.hu Jam Színpadon nyitott jamet tartanak Illés Ferenccel, az első magyar nyelvű gypsy jazz gitározással foglalkozó honlap, a jazzmanouche.hu megalkotójával, a Budapest Gipsy Swing zenekar vezetőjével. Ott lesznek a Valami Swing és a Canarro tagjai is.

A négyzetes kép forrása: https://djangofeszt.hu/

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Akiket elkapott a tömegpszichózis
Interjú Borlai Gergővel a véletlenek működéséről, a hazai és külföldi zenei szcéna működéséről, a zene marketingjéről
Balogh Máté és Tornyai Péter kantátáinak előadása
Pintér Tibor: Hangok és szavak erdeje könyvbemutató

Más művészeti ágakról

színház

17. Gyulai Shakespeare Fesztivál
Zoltán Gábor: Levegőt venni, Kalligram Kiadó, Budapest, 2022
Peter Handke: Kísérlet a fáradtságról, Typotex, Budapest, 2022
Vaktérkép


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés