bezár
 

zene

2022. 08. 11.
Lemezbemutató: TENGRI - Improvizációk népdalokra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lemezbemutató: TENGRI - Improvizációk népdalokra 2022. augusztus 18-án, 18 órakor Kolozsváron az Erdélyi Néprajzi Múzeumban mutatják be Szabados György és Kanalas Éva TENGRI - Improvizációk népdalokra című zeneművét, a 13. Kolozsvári Magyar Napok alkalmával – közölték a szervezők a prae.hu művészeti portállal.

Szabados György és Kanalas Éva koncertje egy teljesen eredeti zenei világot szólaltat meg. Szabadost mélyen inspirálta az az erős, ősi tiszta hangi világ, ahogyan s amit Kanalas Éva énekel. A Kelet-Ázsiáig visszanyúló és az archaikus énektechnikát őrző és igénylő stílus látszólag ellentétes Szabados hangzásvilágával, de rögvest kiderül, hogy a kettő végül is összetartozik és teljes harmóniában van. Kanalas kötött népdalait Szabados szabad zenéjének világával veszi körül. E zenei költészet térben és időben rendkívül tágas zenei élményt nyújt hallgatójának. Semmi sincs, amit ne rostálna lassan át, és ne kötne bele jellegzetes zenéjébe. S csak csodálni lehet Kanalas Éva hallását, a zavartalan magabiztosságot, ahogyan énekét ebben a “szőttes közegben” oly magától értetődően zengeti.

Fellépnek:
Kanalas Éva – ének
Benkő Róbert – nagybőgő
Pozsár Máté – zongora

A kolozsvári bemutató a Magyar Művészeti Akadémia és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jön létre.

Négyzetes kép a leadben: györgy-szabados.com

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Nils Frahm: Day
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés