bezár
 

film

2022. 08. 16.
Johnny Depp Modiglianiról forgat filmet
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Johnny Depp Modiglianiról forgat filmet Johnny Depp 25 év kihagyás után ismét rendez: a sztár az olasz festőművész és szobrász Amedeo Modiglianiról készít játékfilmet.

Depp egyúttal producerként is közreműködik, Al Pacino és Barry Navidi pedig társproducere lesz. A színész A halál ára című filmmel debütált rendezőként 1997-ben. A drámában Depp Marlon Brando oldalán szerepelt. Az 1916-ban Párizsban játszódó Modigliani-film Dennis McIntyre színdarabja alapján születik, a forgatókönyvet Jerzy és Mary Kromolowski írta. A történet a festőművész életének fordulópontját mutatja be. A The Hollywood Reporter szerint a forgatás 2023 tavaszán kezdődik Európában.

Depp azt ígérte, hogy olyan "univerzálisan emberi történetet rendez, amellyel minden néző azonosulni tud". A színész július végén kezdett forgatni a Jeanne du Barry című francia romantikus történelmi filmben, amelyben XV. Lajos királyt alakítja. Al Pacino és Navidi korábban már együtt dolgoztak A velencei kalmár (2004), a Wilde Salomé (2011) és a Salomé (2013) című produkciókon. A hollywoodi lap arra is emlékeztetett, hogy miközben Deppet főleg filmszerepeiről ismeri a közönség, a színész 10 film producere is volt, köztük 2011-ben A leleményes Hugo című játékfilmé és legutóbb, 2020-ban a Crock of Gold: A Few Rounds With Shane MacGowan című dokumentumfilmé.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Pablo Larraín vámpírtörténettel érkezett Velencébe
Dr. Kárpáti György: Chaplintől Pókemberig – Filmműfajok társadalomtörténete
Defektes dinamikák a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon
Wes Anderson: Asteroid City

Más művészeti ágakról

Sors-ökológia, Budapest, Kis Présház, 2023. szeptember 15.
A marosvásárhelyi Yorick Stúdió előadása a Városmajori Szabadtéri Színpadon
Összefoglaló a 2023-as FISZ Junior felolvasóestjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés