bezár
 

színház

2022. 08. 20.
Ma tartják a debreceni virágkarnevált
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ma tartják a debreceni virágkarnevált Több millió élő- és szárazvirág díszíti azt a 13 virágkocsit, amelyet ma láthat a közönség a debreceni virágkarneválon.

A karneváli menet délelőtt 9 órakor indul a belvárosból a Nagyerdei Stadionig, a virágkocsik között 1200 táncos szórakoztatja majd a közönséget. Számos országból, köztük Kolumbiából, Peruból, Németországból, Belgiumból, Olaszországból és Spanyolországból érkeztek táncosok, művészeti csoportok a karneválra.

Szkéné színház

A menetet ezúttal is a Szent koronát, a magyar államiság jelképeit megformáló virágkompozíció nyitja meg, amit a Debrecen és Nagyvárad testvérvárosi kapcsolatait megjelenítő virágkocsi követ. Magyarország ad otthont jövőre a színházi olimpiának, ebből az alkalomból mutatkozik be a karneválon a Nemzeti Színház "Színház az egész világ..." elnevezésű virágkocsija. A Magyar Honvédség és a debreceni 5. számú Bocskai lövészdandár A béke őrzői című virágkocsiján virágokból formált állatok - gidrán, hiúz, leopárd - szimbolizálják a honvédség modern járműveit. A Teva gyógyszergyár kocsija a "legyünk ökofrankók" elnevezésű programjukra utal, a Schaeffler Magyarország virágkocsija a "holnap mobilitását" idézi, a Metal-Sheet Kft. kocsija pedig egy kevésbé közismert, védett állatcsoportra, "a bogarak rendjére irányítja a figyelmet". A Fórum debreceni bevásárlóközpont kompozíciója a vásárlás örömét jeleníti meg, a Debreceni Szakképzési Centrum kocsija a zöld jövőről szól, a Richter gyógyszergyár virághajója pedig az "innováció tengerén evez" - jelezték a szervezők.

A virágkocsik sorában halad majd a debreceni nemzetközi repülőtér és a Wizz Air légitársaság közös kocsija, amely a 10 éves Debrecen-London repülőjáratot köszönti, a Magyar Posta Petőfi János vitézét megjelenítő kocsija a tiszta értékekre hívja fel a figyelmet, míg a helyi A.K.S.D. városgazdálkodási cég virágkocsija a környezettudatos gondolkodásra ösztönöz. A karneváli felvonulás után a virágkocsikat közelről is megtekinthetik az érdeklődők a stadion északi rendezvényterén, miközben sörkert várja az érdeklődőket a nagyerdei Békás-tó környékén. A Táncol a város program keretében Debrecen különböző terein hívják majd táncba a közönséget a fesztiválra érkezett hazai és külföldi művészeti csoportok, a virágkarneválhoz kapcsolódó Galiba gyermekfesztivál programjai pedig egész hétvégén folytatódnak Debrecenben.

A kép forrása: debreceninap.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A THEALTER30(+1) – Színháztudományi konferencia-kötetről
Horváth János Antal – Nyáry Krisztián: Száz év Major, avagy az eszméimet nem cserélem a Városmajori Szabadtéri Színpadon
A Kelet-Nyugati Alkotóműhely Felejtő című előadásáról
színház

A padlás című musical bemutatója a Veres 1 Színházban

Más művészeti ágakról

art&design

Tóth Anna Eszter Minták halmokban című kiállításáról
Trogmayer Éva és Egervölgyi Lilla legújabb mesekönyvéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés