bezár
 

színház

2022. 08. 23.
Indul a veszprémi Petőfi Színház évada
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Indul a veszprémi Petőfi Színház évada Több musical és a Petőfi-bicentenárium alkalmából színre kerülő darab, köztük ősbemutató is szerepel a veszprémi Petőfi Színház következő évadnak műsorán, a teátrumban szeptember elején hagyományteremtő jelleggel fiataloknak rendeznek fesztivált.

Oberfrank Pál az évadról tartott hétfői sajtótájékoztatón az MTI kérdésére válaszolva elmondta, hogy elsőként a LéviStory című musicalt mutatják be Kerényi Miklós Gábor rendezésében, az előadás a Hegedűs a háztetőn című musical folytatásaként értelmezhető. László Miklós Illatszertár című vígjátékát novemberben láthatják a nézők Balázs Péter rendezésében. A Viktória című operettet Kányádi Szilárd rendezésében az év utolsó hónapjában mutatják be. A PETŐFiFJÚ című musical ősbemutatója januárban lesz Oberfrank Pál és Szomor György rendezésében. Az előadás aktualitását adja, hogy jövőre lesz Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója. A darab a költő gyermek- és ifjúkorába enged bepillantást. Az évadot Florian Zeller Az apa című darabja zárja Kálloy Molnár Péter rendezésében. Az előadás az időskori demenciával járó megpróbáltatásokról szól.

Szkéné színház

A Latinovits-Bujtor Játékszínben Lezsák Sándor 80 vödör levegő című tragikomédiáját mutatják be, amelyben a főszereplő, tartva a világ történéseitől, egy ásott gödörben húzza meg magát, az előadást Oberfrank Pál rendezi. Mark St. Germain Táncórák című drámája a művészet gyógyító erejéről szól. A darabot Bálint András rendezésében láthatják a nézők. A Máté Péter és Cserháti Zsuzsa életéről szóló zenés estet Oberfrank Pál rendezésében "..Lázas ifjúság.." címmel láthatja a közönség. Kálloy Molnár Péte és -Farkas Izsák színházkoncertje Kis éji zenecímmel kerül színpadra, Jerome Kilty A kedves hazug című darabját Oberfrank Pál rendezésében láthatják az érdeklődők. A gyermek- és ifjúsági színház kínálatában az első Weöres Sándor A holdbeli csónakos című zenés mesejátéka Tóth Géza rendezésében. Ezt követi majd A Mézga család című zenés mesejáték Oberfrank Pál rendezésben, a Hamupipőke című előadás a Kabóca Bábszínházzal és a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színházzal közös produkcióként. A Petőfi Sándor János vitéz című költeménye alapján készült verses mesét a Zentai Magyar Kamaraszínház előadásában láthatják a legfiatalabbak, végül a Csillaglépő csodaszarvas című mese kerül színre Rumi László rendezésében.

Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes-kreatív manager elmondta, hogy szeptember 3-án és 4-én szervezik meg a fiatal tehetségeknek bemutatkozási lehetőséget teremtő Veszprém IFI Fesztivált, amelyen mindkét napon délutántól kora estig középiskolás zenészek, táncosok mutathatják meg tehetségüket, valamint lesz képzőművészeti kiállítás is. A szombati napot Dan Gordon Esőember című művének színpadi változata zárja a Petőfi Színház előadásában, vasárnap pedig Erich Kästner A két Lotti című művét láthatják az érdeklődők szintén a teátrum társulatának előadásában. A rendezvényen való részvétel ingyenes, a színházi előadások megtekintése regisztrációhoz kötött - tette hozzá az igazgatóhelyettes.

A kép forrása: hvg.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Interjú Lipták Ildikó színházi nevelési szakemberrel
színház

Interjú Gáspár Ildikó rendezővel külföldi tapasztalatokról, az érvényesülés különböző lehetőségeiről dramaturgként és rendezőként
színház

A The Sigmund Freud Show a Szkéné színpadán

Más művészeti ágakról

irodalom

Vlagyimir Georgijevics Szorokin és M. Nagy Miklós beszélgetése a PesText Fesztiválon
gyerek

Rajzpályázat általános iskolásoknak


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés